For barnehagen hadde nemlig slått sammen årets karnevalsfeiring med åpningen av det nye, spennende lekeområdet. Det har ungene gått og ventet på en god stund.

Derfor var spenningen til å ta og føle på foran selve åpningen i går formiddag.

– Det er mange av barna her i dag som har gledet seg til denne åpningen, forklarte daglig leder i Smedehusåsen barnehage, Royne Berget.

– I forhold til den gamle lekeplassen er nemlig ikke dette uteområdet til å kjenne igjen.

Vikingskip

– Her har der vært gjennomført en grundig helrenovering. For ungene er nok den største spenningen knyttet til vårt nye vikingskip. Det skal vi for øvrig døpe nå, forklarte Berget.

Og etter en skikkelig tale fra akterdekket på skipet, var det klart for selve dåpen. Det skjedde på nesten tradisjonelt vis med en champagne-tåteflaske – og dermed var skipet døpt Viking.

Dermed gjensto bare klippingen av snora før ungene kunne storme om bord i sin nye farkost. Det var mange pirater og sjørøvere som entret skuta. Det er heller ingen tvil om at Kaptein Sabeltann har mange tilhengere i barnehagen.

Men det var også mange andre drakter å se i barnehagen. Prinsesser, spiderman, supermann og opptil flere brannmenn – for å nevne noen.

Opprustningen av lekeområdet til barnehagen har kostet nesten en million, men så har det også blitt veldig flott.

– Vi er kjempefornøyd, forklarte Royne Berget.

– Ved skipet er sanden erstattet av gummibark. Det er mykt å falle på. Dessuten støver det ikke om sommeren. Det har vært et stort problem hos oss, avsluttet Berget.