Gå til sidens hovedinnhold

Ryk og reis med hotellprisene!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ryk og reis med hotellprisene!

Et ektepar skal på bilferie i Norge og reiser sammen med en enslig svigerinne. Dette eksemplet på at par og en enslig reiser sammen, er slett ikke uvanlig. Nå i disse sommerferietider kan det være nyttig å se på hotelltilbud. Slik er eksemplet hentet fra Radisson Hotell i Trøndelag:

Ekteparet betaler kr 4.300,- for tre netter inklusive frokost.

Den enslige betaler kr 3.990,- for samme opphold!

Urimelig liten forskjell

Dette er blant saker som Ensliges Landsforbund (EL) har tatt opp med NHO Reiseliv, tidligere Norges Hotell- og Restaurantforbund, mange ganger uten å få et begrunnet svar. Det vises bare til at hotellene kun tilbyr dobbeltrom og at stell av rom blir omtrent det samme. De hopper glatt over at: dobbelte frokoster, sengeskift, bad og dusj, betyr en stor forskjell.

Enslige, si klart fra selv!

En gruppe på rundt 900.000 aleneboere burde være stor nok til å vekke hotellkjedene opp av dvalen. Protester fra EL har ført til at en del hoteller har rimeligere tilbud også for enslige (Vingreiser) . Men det store flertall har samme modell som priseksemplene ovenfor viser.

Den beste metoden ville være om enkeltpersoner og grupper ville protestere over den minimale prisforskjellen mellom par og enslige. Sammen kan vi få til endringer.

Et forslag til arkitekter og entreprenører:

Bygg flere enkeltrom med bad mellom to, slik at enslige kan reise sammen med reisefelle og dele bad, men ha hvert sitt soverom. Dette ville den store gruppen på rundt 900.000 norske aleneboende, pluss de mange tilreisende, fortjene.

Kommentarer til denne saken