Vil lage sykkelbruer til over 40 millioner

Ny bro: Statens vegvesen har tegnet inn en ny bru sør i Kanalen.

Ny bro: Statens vegvesen har tegnet inn en ny bru sør i Kanalen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med tiltak for 200 millioner kroner skal Moss bli en skikkelig sykkelby. Prislappen omfatter en ny bru mellom Krapfoss og Nesparken og en over til Jeløy.

DEL

Moss har muligheter til å bli en flott by for syklister. Det mener i hvert fall Arnt Ivar Weum i Statens vegvesen. Han er hovedmannen bak den såkalte konseptvalgutredningen (KVU) for fremtidens veisystem i Moss og Rygge, som også omfatter det fremtidige sykkelnettet.

– Dessverre blir planene for syklistene ofte borte i de store veiplanene. Men i KVU`en har vi også tenkt på hvordan Moss i fremtiden kan bli en god sykkelby, sier Arnt Ivar Weum.

– Blant de tiltakene som vil synes i byen er først og fremst to nye bruer. Vi planlegger en gang- og sykkelbru fra Krapfoss og over til Nesparken. Det vil knytte hele østre bydel mye tettere til sentrum. Det er kjørt tekniske beregninger som viser at en slik bru vil ha en stor nytteverdi. Det gjelder også en ny gang- og sykkelbru sør i Kanalen.


– I det hele tatt har Moss et stort potensial som sykkelby. Vi har stort sett korte avstander til det meste, sier Weum. De to bruene er kostnadsberegnet til ca. 43 millioner i 2011 kroner. Finansieringen ligger inne i KVU`en.

LES OGSÅ: Her skal det komme ny gang- og sykkelvei

Kan gjøres mer


Under det siste møtet om byutvikling i Moss på House of Foundation, orienterte Arnt Ivar Weum om disse planene. Det gjorde også Cecilie Kildahl på vegne av Moss kommune.
Hun fremholdt at Moss ble utpekt til landets dårlige sykkelby i den siste kåringen.

– Men da kan det jo bare gå oppover siden, sa Kildahl.

Hun viste til at det blir gjort tiltak og trakk fram satsingen på sykkelhotellet ved jernbanen.

– Men det kan absolutt gjøres mer, sier Kildahl. Hun etterlyserbedre skilting og bredere veier med plass til syklistene.

LES OGSÅ: – Sykkelby for de «gærne»

Artikkeltags