Gå til sidens hovedinnhold

Savner et bilde av mosspolitikerne samlet på Ekholt

DEBATT

For omtrent et år siden lot et flertall av de politiske partiene i Moss seg stolt avbilde i Moss Avis: «Vi har reddet Kallumjordet!» Sikkert vel og bra det, men nå har jeg ventet i snart to uker på et nytt bilde; gjerne av et samlet bystyre: «Vi setter foten ned for rasering av Ekholt!» Hittil har kun en ensom svale fra Venstre kommet på banen, så ble det bemerkelsesverdig stille. Eller er det bemerkelsesverdig? Man burde muligens ikke være overrasket, historien tatt i betraktning.

Hittil er bydelen Nyquistbyen med Boyebakken rasert, og svært mange mennesker er kastet ut av hjemmene sine med nedverdigende behandling og til dels dårlige erstatninger. Beboerne mellom Værla og Melløs er overlatt til en uviss og utrygg framtid, og byen ser ut som et «gjørmehøl» som mange av oss bor midt oppi.

Når Statens vegvesen så legger fram sine nye planer om R- 19, pekes det på at den beste løsningen er tunell fra Klevberget til Ekholt. Vi raserer en bydel til! Pytt!

Kjære politikere. Er det ikke nok nå? At dere ikke har greid å stoppe jernbanegalskapen som pågår, til tross for massive advarsler og protester, er ille nok, men dere må da i alle dager greie å samle dere mot ytterligere ødeleggelse og rasering av byen? Eller synes dere det er greit at enda flere av byens innbyggere skal leve med utrygghet og usikkerhet i årevis framover?

Les også

Duket for intern fight i Moss: Ekholt barnehage og 79 hjem kan bli revet for ny riksvei 19

Les også

Moss må ta regninga om ferjeleiet skal flyttes

Les også

– Helt uaktuelt å rasere Ekholt med en ny riksvei 19

Les også

Wiborg kaller statsråden «en fyr fra Bømlo» etter riksvei 19-duell på Stortinget

Les også

Flertall i kommunestyret: Stopper boligbygging på Jeløy

Kommentarer til denne saken