Gå til sidens hovedinnhold

Senterparti svekker Rygge

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

.Hei

Håper dere kan finne spalteplass og mulighet for tilsvar til Senterpartiets Kjerst Wøien Funderud i dagens Moss avis.

Mvh

Ingjerd Schou

«Senterpartiet svekker igjen Rygge

av Stortingsrepresentantene Tage Pettersen ( familie og kultur komiteen) og Ingjerd Schou ( Utenriks- og Forsvarskomiteen), Høyre

Det er med undring vi ser at også Østfolds Senterparti representanter støtter å flytte Bell helikoptre fra Rygge militære flyplass til Nord Norge. Vi har gjentatte ganger behandlet spørsmålet i Stortinget, både under langtidsplan, og ved egne Representantforslag fra Senterpartiet. At Senterpartiet, ved Kjerstin Wøyen Funderud, igjen tar til orde for å svekke helikopterkapasiteten på Rygge ved å sende maskinene nordover, står knapt til troende.

Det pågår et arbeid i regjering med anskaffelser av nye helikoptre til spesialstrykene fra 2024. Hærens behov for helikopterstøtte vil med dette bli ivaretatt. Dersom man i mellomtiden svekker kapasiteten på Rygge, vil det både her og på Bardufoss bli svake kapasiteter.

Bell helikoptrene, som Senterpartiet vil flytte, er mindre egnet for å støtte Hæren, siden de har begrenset kapasitet. Samtidig vil en flytting svekke beredskapen i Sør. Tror virkelig Senterpartiet at maskinene står på Rygge for pynt og lek? Om lag en tredjedel av maskinene står til enhver tid til vedlikehold.

Alt av oppbygging som skjer på Rygge militære har en viktig funksjon i Forsvaret av Norge og i samspill med NATO - og ikke minst beredskapen Norge og Østersjøområdet. Nok en gang setter Senterpartiet distriktspolitikk og symbolsaker over nasjonale hensyn.

Østfolds innbyggere bør merke seg Østfold Senterparti ikke arbeider for regionens og nasjonens beredskap, men lar seg diktere av partifeller i nord. Sett fra Høyre forventer vi at partier som sto bak Forsvarets langtidsplan også gjør det etter valget. Her hviler det et stort ansvar på Arbeiderpartiet, som nå sonderer regjeringssamarbeid med dem».

Sendt fra min iPad

Ingjerd Schou

Høyre

Visepresident i Stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen

Leder av Stortingets Europarådsdelegasjon

Stortinget

Mob tlf +47 48082600

Kommentarer til denne saken