En duft av lær

Steffen Lilleng, ny spiller i MFK-stallen.

Steffen Lilleng, ny spiller i MFK-stallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Mårn' DuPål Andreassen, lavere-divisjoner-entusiast:I helgen og utover neste uke begynner lokalfotballen å rulle igjen, og det er klart for en lang sesong med opp- og nedturer for lokale supportere. For min egen del er jeg ikke så veldig interessert i det som skjer på Melløs. Men joda, det hadde jo vært hyggelig om MFK hadde klart å gjøre det bedre i serien enn det de har vist i treningskampene.

For meg betyr sesongstart et gjensyn med venner og kjente langs sidelinja – for tribuner er det ikke så ofte vi som er opptatt av lavere divisjoner – kan sitte på. På den annen side er det ikke mye som slår det å henge på gjerdet en fin vårkveld i sola på Refsnesbanen eller Bellevue.

For ikke å snakke om den intime banen på Nøkkeland – hvor Kambo som kommer til å bli savnet i år – har spilt sine hjemmekamper. Lokaloppgjørene på Nøkkeland har de siste årene vært blant sesongens høydepunkter – uansett utfall. I fjor høst siterte jeg en av Skandinavias beste tekstforfattere, Malmö FF- supporteren Nisse Hellberg, i denne spalten. Da dreide det seg om grønt gress i desember. Jeg tipper mang en fotball-entusiast kan kjenne seg igjen i denne Hellberg-teksten, og hele låta kan du høre nederst i saken.

Jag går omkring i en iskall vind, väntar på att solen ska tina min kind. Jag sagt det förut: vintern är inget för mig.

Jag slirar runt i snö och slask, almanackan säger att det är snart dags. Hej du snöman: tiden ute för dig.

Från norr till söder, var du än bor här kommer våren med nyklippt gräs och sol.

Äntligen väder, äntligen en doft av läder, äntligen rullar bollen igen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags