(Nettavisen) Tiden for skattemelding er her igjen, og Skatteetaten advarer mot at svindlere benytter tiden til å rundlure folk.

Hvert år når det nærmer seg tid for skattemeldingen begynner merkelige e-poster å florere. Med falske løfter om penger til gode og med logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender, advarer de.

- Vi sender ikke lenker

- Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattemeldingen er klar, og blir bedt om å selv oppsøke våre nettsider og logge inn der, sier direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Fenomenet er kjent, men de opplever at forsøkene nå endrer seg.

- Det er et økende omfang på phishingforsøk i Norge og globalt, men heldigvis er bevisstnivået, skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt forbedret. Likevel endrer også svindlerne taktikk og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektøren.

Et phishingforsøk betyr ganske enkelt at man utgir seg for å være noen andre enn man er, i den hensikt å stjele opplysninger som kan brukes til svindel.

Råd fra Skatteetaten