De ivrigste skiløperne har allerede tatt frem ski og staver og funnet veien inn i den hvitkledte skogen.

Løyper

Og leder i Moss Skiklubb, Jørgen Bryn, har gode nyheter til dem som ikke klarer å vente:

- Nå har vi kjørt opp løypen som er kalt Lillerunden og går rundt Skihytta. Vi har også kjørt opp løype inn til Ødemørk, men Storerunden som går ned til Noreødegården må vente litt, sier han til Moss Avis tirsdag kveld, og fortsetter:

- Det må nok legges til at det ikke er så mye sne, så det er ikke noe Holmenkoll-spor, sier han, og anbefaler at man drøyer litt med å ta frem de nye skiene man fikk til jul.

Er man imidlertid ikke redd for at skiene skal få en skrape eller to, er det altså bare å legge ivei.

Se føreoversikten fra skiforeningen her

Kunstanlegg

Foreløpig blir skisporene kjørt opp med scooter. Klubben har solgt den gamle løypemaskinen, og den nye, som for øvrig er kjøpt brukt til 900.000 kroner, får stå i ro til et tykkere snelag er på plass.

Når det er snø skal løypene normalt være oppkjørt til helgeutfarten. Lysløypene prioriteres, og blir også kjørt opp i ukedagene.

- Men man må ta høyde for at dette blir gjort på dugnad, og de som er løypekjørere har jo også sine jobber. Vi har fått noen telefoner fra folk som ringer klokken elleve på formiddagen og lurer på hvorfor løypene ikke er kjørt opp enda når det har kommet snø, sier han.

Klubben har hatt skitreninger siden jul, men på grunn av manglende snø har de måttet reise utenbys for å finne skiføre.

- Men hvis vi skal være veldig optimistiske, kan vi ha et kunstsnøanlegg på 1,5 km allerede til vinteren som kommer. En sånn såle med kunstsnø holder hele vinteren, sier han.

Arbeidene med kunstanlegget på Noreødegården skal etter planen starte til våren.

Minusgrader

Selv har Bryn ikke rukket å teste ut skiføret i marka enda, men han regner med at det blir en tur til helgen hvis det kommer litt mer snø. Noe han håper at det gjør.

Snø i Mossemarka betyr ikke bare skiglede, det betyr både liv i grillhytta og akebakken ved Skihytta, og naturligvis økt omsetning i kafeen, som er en sentral inntektskilde for klubben.

Og værmeldingen for de neste dagene ser ikke helt feil ut for skientusiastene. Ifølge yr.no er det meldt snøfall både natt til onsdag og onsdag, og kuldegrader frem til helgen. Fredag spår meteorologene -9 grader, men på lørdag er det fare for en plussgrad og sludd i Moss. I langtidsvarselet frem til neste torsdag ligger temperaturen og vipper rundt frysepunktet, med opp til pluss fire grader på mandag, og ned mot minus fire grader onsdag.