Gå til sidens hovedinnhold

Store smil, men ingen lange køer for gjenbruk i Moss

Artikkelen er over 4 år gammel

I disse bruk og kast tider, kan du la andre få glede av utstyr du selv ikke bruker. Gjenbruk er helt klart i vinden for lørdag arrangeres den store gjenbruksdagen i Moss, men allerede mandag kveld kunne man få levert inn brukt utstyr til SFO-utlån på flere skoler i Moss.

Men de slapp å stå i kø for å få levert ski, staver og skisko, Andreas Hansen Holid og mamma Ann Kristin Hansen mandag ettermiddag.

De var nemlig de første som oppsøkte Verket skole for å levere skiutstyr de selv ikke hadde bruk for og de to ble tatt hjertelig i mot av rektor Håkon Sætrang.

– Flere burde rydde i kjeller og garasjer, og la de som av en eller annen grunn ikke har slikt utstyr, få muligheten, sier Ann Christin Hansen.

– De fleste bruker jo vinterutstyr sjelden eller aldri, og da kan det å låne være et fint alternativ. 

Flere skoler og SFO-er i Moss åpnet mandag ettermiddag dørene for innsamling av fritidsutstyr, men etter en time på Verket skole, kunne rektor Sætrang konstantere at interessen for innlevering hadde vært laber.

– Vi tar i mot alt vi får inn av utstyr, registrer det og lager en utstyrsbank i kjelleren på skolen. Ikke minst kommer SFO på skolen til å bli glade for utstyr de kan låne, sier rektoren som endelig kunne registrere første bidrag.

Og til dere om ikke får nok av gjenbruk: Lørdag 29. april går altså Årets Gjenbruksdag av stabelen i Moss sentrum, og da vil man også kunne se gjenbruk i alle former.

Kommentarer til denne saken