Store smil, men ingen lange køer for gjenbruk i Moss

Rektor Håkon Sætrang ved Verket skole tok imot ski og støvler fra Andreas Hansen Holid og mamma Ann Kristin Hansen mandag kveld.

Rektor Håkon Sætrang ved Verket skole tok imot ski og støvler fra Andreas Hansen Holid og mamma Ann Kristin Hansen mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I disse bruk og kast tider, kan du la andre få glede av utstyr du selv ikke bruker. Gjenbruk er helt klart i vinden for lørdag arrangeres den store gjenbruksdagen i Moss, men allerede mandag kveld kunne man få levert inn brukt utstyr til SFO-utlån på flere skoler i Moss.

DEL

Men de slapp å stå i kø for å få levert ski, staver og skisko, Andreas Hansen Holid og mamma Ann Kristin Hansen mandag ettermiddag.

De var nemlig de første som oppsøkte Verket skole for å levere skiutstyr de selv ikke hadde bruk for og de to ble tatt hjertelig i mot av rektor Håkon Sætrang.

– Flere burde rydde i kjeller og garasjer, og la de som av en eller annen grunn ikke har slikt utstyr, få muligheten, sier Ann Christin Hansen.

– De fleste bruker jo vinterutstyr sjelden eller aldri, og da kan det å låne være et fint alternativ. 

Flere skoler og SFO-er i Moss åpnet mandag ettermiddag dørene for innsamling av fritidsutstyr, men etter en time på Verket skole, kunne rektor Sætrang konstantere at interessen for innlevering hadde vært laber.

– Vi tar i mot alt vi får inn av utstyr, registrer det og lager en utstyrsbank i kjelleren på skolen. Ikke minst kommer SFO på skolen til å bli glade for utstyr de kan låne, sier rektoren som endelig kunne registrere første bidrag.

Og til dere om ikke får nok av gjenbruk: Lørdag 29. april går altså Årets Gjenbruksdag av stabelen i Moss sentrum, og da vil man også kunne se gjenbruk i alle former.

Artikkeltags