Nylig var noe så sjeldent som en konseptbil på besøk i Norge. Konseptbiler, som viser produsentens fremtidsvyer, dukker ellers bare opp på store bilutstillinger.

Skoda Vision 7S er en stor SUV som skal gå i produksjon i 2026. Produksjonsmodellen vil ligne på konseptbilen, ifølge Skoda, men en del av detaljene kommer opplagt til å forbli på konseptstadiet.

Innen produksjonsstart skal Skoda ha lansert to andre elbilmodeller, forteller Christine Eiken Winther, kommunikasjonssjef hos den norske importøren. Neste år kommer en bil som hun beskriver som «lillebroren til Enyaq», altså en mellomstor SUV, og i 2025 kommer en «city-SUV». Sistnevnte skal baseres på samme plattform som Volkswagens kommende småbil, ID.2.

Vision 7S viser Skodas nye designspråk, som skal bli dristigere enn dagens.

– Vi har hatt det man kan kalle tradisjonelle kunder. Nå er målet å nå det Skoda internasjonalt kaller «contemporary explorers», sa Winther.

Farge for aktive folk

Skoda i Norge har ikke funnet noe godt norsk uttrykk for målgruppen ennå, men forklarer at det dreier seg om friluftsmennesker og andre med en aktiv fritid – en beskrivelse som uansett passer godt på mange nordmenn. Som en del av hamskiftet kommer en ny logo, i tillegg skal farger brukes for å vise vei inn i framtiden.

– Vision 7S er den første bilen fra Skoda som er lakkert i matt finish. Fargen heter Explorer Green, opplyser Winther.

Mest iøynefallende med Vision 7S er kanskje dørløsningen, der dørene til baksetet slår bakover. Dette gir en enorm åpning når begge sidedørene åpnes. Samtidig er det grunn til å tro at dørløsningen er blant tingene som blir borte innen modellen går i produksjon – og at den er valgt på showbilen mest for å vise fram interiøret.

Det er ventet at Vision 7S får en rekkevidde på 60 mil og en ladefart på 200 kilowatt.