Ingen slår Østfold i skoleopptak til videregående

YRKESFAG: På landsbasis er var det i år 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på Vg1.

YRKESFAG: På landsbasis er var det i år 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på Vg1. Foto:

I Østfold har 95 prosent av dem som har søkt plass på videregående skole har kommet inn, kun Vest-Agder matcher det inntaket.

DEL

Mer enn 9 av 10 søkere har fått tilbud om skoleplass etter at fylkeskommunene har gjennomført sitt førsteinntak til videregående opplæring. 86 prosent har fått tilbud om sitt førsteønske, en liten oppgang fra i fjor.

– I år er det er 800 flere søkere til yrkesfag enn til studieforberedende på Vg1. Norge trenger flere dyktige fagarbeidere, og det er gode nyheter at yrkesfagene fortsetter å være populære, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

På landsbasis har 92 prosent av søkerne til skoleplass fått tilbud, men det er noen fylkesvise forskjeller. I Østfold og Vest-Agder har 95 prosent fått tilbud, mot 89 prosent i Hordaland. Studiespesialisering er det desidert største utdanningsprogrammet i videregående, mens helse- og oppvekstfag er nest størst. Teknikk og industriell produksjon er eneste utdanningsprogram som har en markant økning til VG1 sammenlignet med i fjor, med 800 flere søkere.

– Vi ønsker at flere skal velge yrkesfag, og har derfor satt i gang flere tiltak. Det er like viktig å ha et fagbrev som å ha en mastergrad, og mulighetene er mange om du velger yrkesfag. Rekordmange yrkesfagelever får også læreplass, og flere fullfører og består en yrkesrettet videregående utdanning. Nå skal vi fortsette det gode arbeidet, kommenterer Sanner.

LES OGSÅ:

Forskjeller fra lokale grunnskoler opprettholdes på videregående 

Fulgte drømmen: Marie (28) fra Jeløy lever som kunstner i Portugal

Hedda (32) fra Moss debuterte som 20-åring med erotisk roman - nå gir hun ut sin tredje bok 

Charlotte (17) vil bli besøksvenn på eldreinstitusjon i Moss: Drømmer om jobb innenfor helsevesenet 

Artikkeltags