Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på sandslottkonkurransen

Artikkelen er over 6 år gammel

La fantasien falle ned i sanden og lag hva du vil, lykke til! Møt opp på Støtvigstranden eller Solhaugstranden, og bygg i vei i solen. Ta med familien og kos dere på stranden.

Skrevet av 7. klasse på Larkollen skole:

Sandslottkonkurransen arrangeres på Støtvigstranden og Solhaugstranden på fredagen i Larkolluka. For å melde deg på koster det 50.- per lag. Du må gå til sekretariatet ved påmelding, da oppgir du navnet til de som er på laget. Det pleier å være ca. 40 bidrag. Kanskje du kommer med ett bidrag i år?

Det er to klasser (for familielag og for barn). Det deles ut tre priser i hver klasse. Det pleier også å være med en del bidrag fra sommergjester. Det er ingen aldersgrense i konkurransen, så da er det bare å bygge i vei  å ha det gøy for store og små.

Både deltakerne og tilskuerne pleier å ta med seg engangsgriller og man kan kjøpe is og brus i kiosken ovenfor stranden. Terrassen til Støtvig hotell blir mye brukt av tilskuere, du kan se byggingen av sandslottene derfra. Du kan også nyte utsikten over sjøen og øyene utenfor Larkollen. Losen blir også mye brukt av tilskuere, mens sandslottkonkurransen pågår.

Sandslottkonkurransen har blitt arrangert av Werner Olsson siden 1988. Det er veldig imponerende det deltakerne bidrar med. Dette er mer en skulpturkonkurranse enn bare en sandslottkonkurranse. Det er helt frivillig hva du vil bygge. Mange av deltakerne får inspirasjon av hverandre.

Det pleier å være en vellykket dag med mye sol og bading.

Kommentarer til denne saken