Gå til sidens hovedinnhold

Bryggedans blir hagedans

Artikkelen er over 6 år gammel

Bryggedansen er en fest som arrangeres torsdagen i Larkolluka på Lersbauen. Det er salg av is, pølser og fiskesuppe. Barn og voksne kan være med.

Skrevet av 7. klasse på Larkollen skole:

På grunn av nytt hotell kunne ikke bryggedansen være på moloen lenger, derfor ble den flyttet til Lersbaugen. Barna leker på brygga og stranda mens de voksene spiser og koser seg.

Senere på kvelden kommer det et band som spiller musikk. På bryggedansen blir årets Larkolling kåret. Året 2014 ble det Stig Fische. Han kjøpte det gamle hotellet og rev det, da det var nedslitt. Det var grunnen til at de måtte flytte bryggedansen.

Årets Larkolling og fiskesuppe er en tradisjon som alltid har vært på bryggedansen. Bryggedansen har blitt arrangert siden 1988. Fiskesuppen på bryggdansen er selvlaget og fisken er fersk fra sjøen. Den anbefales til både voksne og barn.

Da Larkolluka ble arrangert for første gang var brygga mye mindre og det var ikke noe telt der. Dersom det var kaldt, kunne de trekke inn på Støtvig hotell. Etter 10 år ble brygga utbygd, da fikk de opp telt for å skjerme for vinden og det var satt opp stoler. Bryggedansen blir arrangert på torsdag kveld i Larkolluka.  Man kan kjøpe billetter for en hel familie eller for en enkel person. Håper du kommer på bryggedans i 2015!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.