Gå til sidens hovedinnhold

Kan man ruse seg på sukker?

Artikkelen er over 7 år gammel

Man får alltid høre at godteri og for mye sukker ikke er bra for deg, men hvorfor er det ikke det?

Ofte hører man at folk sier at godteri ikke er bra for en, men det er et veldig få som hører på fordi det er godt. Det går ofte rykter om at noen typer godteri er laget skolekritt som for eksempel turkise og rosa colaflasker, men vi spiser det. Mange bryr seg ikke om hva det er i ting bare det er godt og det er egentlig ganske dumt. Hvis folk hadde søkt opp hva det var i det godteriet de spiste, så ville kanskje flere ha sluttet å spise noe av det. Noen typer er jo verre enn det andre.

Det er ikke bare i godteri det er masse rart, men også i pålegg.

Jeg har intervjuet flere personer om deres favoritt godteri.

Nikolay M. Avenstroup, 16år – Kristiansand: «Det må vel være den nye oreosjokoladen,» skriver han. «Jeg spiser ikke godteri så ofte, men når jeg spiser så er det helg. Jeg spiser jo godteri fordi det er digg!!»

Rikke Rosseland Østhassel, 14år – Kristiansand: «Sjokolade! Jeg elsker sjokolade!» skriver Rikke via chat. «Det er vel melk i sjokolade, og noe mer men det jeg aner ikke hva. Jeg spiser godteri 0-1 ganger i uka, for jeg har en godtelov.»

Amalie Broen Andreassen, 13år - Rygge: « Yndlingsgodteriet mitt er sjokolade,» sier hun med et stort glis. «Det er vel kakaobønner, melk, søtningsstoffer, stivelse, og andre digge greier i sjokolade.»  Hun har godterifri nå, fordi hun skal løpe halvmaraton og at hun egentlig ikke trenger å spise det. Når hun ikke har godterifri spiser hun nesten hver fredag og lørdag.

Hanna Lofstad, 13år – Rygge: «Det er altfor vanskelig å velge en favoritt, men en av dem er lakris,» smiler hun. «Jeg vet ikke hva det er i lakris, men siden det er så mye rart i gummigodteri så kan det jo være hva som helst i lakris. Jeg tør ikke å gjette på hva det er i lakris. Jeg spiser godteri hver helg fordi det er godt,» avslutter hun.

Sukkerfri

Mange spiser sukkerfrie ting for å være sunne, da er det ofte sukrin i det. Sukrin er en sukkererstatining som mange bruker, det er null kalorier, skader ikke tennene, det er naturlig – finnes i frukt, virker som antioksidant i kroppen og det ser ut som og smaker som sukker.

Saken er skrevet av elever på Ekholt skole i forbindelse med mmedie-valgfag. Skolen samarbeider med Moss Avis i dette faget, og hele Ekholt skoles skoleavis kan du finne her.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.