Gå til sidens hovedinnhold

Skal du til Son i sommer? Her er den perfekte sommerguiden

Artikkelen er over 6 år gammel

Son er et sted med mange muligheter, både for turister og fastboende. Man har alt som trengs for å bo her, både en dag, en uke eller et år. For turister og andre er det greit å vite hvilke gallerier, museum, bygninger, butikker, aktiviteter og spisesteder man kan besøke!

SKOLEAVIS:

GALLERIER, BYGNINGER OG BUTIKKER

Badiart

I Son finner vi en del gallerier, og Badiart er et av de. Her kan man stikke innom for å se, men man kan også kjøpe ting. Hun som driver Badiart syr blant annet kjoler og putevar. Hun importerer garn fra Italia, og lar seg inspirere av design verden rundt. Hun elsker å sy kjoler og har holdt på med det veldig lenge.

Thornegården

Thornegården er en fredet bygning som ligger i Storgata i Son, den eldste delen er fra 1647. Byggeren var en kaptein, men i 1761 overtok Ole Meyer (kjøpmann). Han utvidet bygningen i 1761 og derfor finner man tallene med smijernsbokstaver over hoveddøren. En lokal myte forteller at det går

en smuglergang under bryggen til Thornegården, og den skal ha blitt bygget på 1600-tallet.

Dagligvare

I Son finnes det tre dagligvarebutikker. Det er to Kiwi-butikker, og en Rema-butikk. Dette er kjekt å ha for både turister og fastboende, og skulle butikkene være stengt, pleier Kiosk&Spill i sentrum å være åpen.

Gullich 

Gullich er en søt liten kafe/butikk, som selger både gourmetmat og små pynteting. De serverer også kafé-mat som vafler og kaffe.

Son Apotek

Et apotek er alltid greit å ha, og Apoteket i Son har åpent hver dag bortsett fra søndag, slik at både turister og fastboende skal ha tilgang til det som trengs, når det trengs.

Biblioteket

Son Bibliotek er åpent tirsdag til lørdag, og har mange fine bøker. 

Son Optikk

Sons lokale brillebutikk er veldig kjekk å ha, både om man trenger linser, briller eller solbriller. 

Nybyggene

I Son Sentrum er det nå bygging av flere nye leiligheter. I underetasjen av disse, vil det bli både kaféer og butikker. Thornegården Frisør skal flytte inn, og spahotellet skal lage konferanserom. Son Bryggerhus vil lage uteservering, og det letes også etter en klesbutikk. Her blir det mye for alle og enhver, som vil berike hele Son. 

Son Blomster

Son blomster er en koselig blomsterbutikk sentralt i Son. I butikken kan du kjøpe både blomster og tilbehør til huset! Hvis du trenger friske fine blomster, er dette stedet å dra!

Thornegården Frisør

Thornegården frisør er en fin frisørsalong som ligger på torget i Son. Du kan både klippe og style håret ditt der, og de tar også hull i øret! Ta deg en tur til den hårreisende frisørsalongen! 

Son Galleri

Galleri i Son er både et galleri, cafe og en butikk! Man kan kjøpe fine kunstverk, klær og kaker på huset! De åpnet også nylig et lite drivhus i hagen med mange fine møbler og ting, alt kan kjøpes!

Thornegården Galleri

Thornegården Galleri er et lite, men koselig galleri gjemt bak Frisørsalongen! Der har de mange virkelige fine lyse farger og former! Mye kan kjøpes for en billig penge! 

Båtbutikk

Det er mye båtturisme i Son, og båten trenger jo alltids noe. På båtbutikken i Son får du kjøpt det meste til båten. Tau, fendere og alt annet en trenger er det mulig å få kjøpt. Butikken ligger på torget i Son sentrum.

Smykkeverksted

På Smykkeverkstedet i Son kan du få spesiallagde smykker og ringer på bestilling. I år har Tomas Sættem 10 års jubileum for smykkeverkstedet. Butikken finner du i Son sentrum.

Rammeverksted

På rammeverkstedet kan man få spesiallagde rammer i forskjellige former, størrelser og farger. Man kan også få bilder, speil og andre ting en vil ha i en ramme, innrammet. Butikken finner du på torget i Son.

Bildeserie

Bildeguide i Son

Her finner du et stort bildegalleri fra Son:

SPISESTEDER

Oliven

Café oliven er kjent for sine hyggelige kulturarrangementer i kaféformat ved torget.

Oliven satser kort på å drive kafeen som et kvalitets-tilbud i det unike miljøet i den gamle Hollenderstaden i Son.

Ristorante 24

Ristorante 24 er en italiensk pizza restaurant som byr på god mat og italiensk atmosfære. Nyt en aften med genuine retter og god drikke fra Italia

AKTIVITETER

Rideleir

I store deler av sommerferien er det mulig å dra på rideleir for både store og små her i Son. På Sletta gård arrangerer Son Hestesenter kurs i ukene 26, 27, 28, 31, 32, og 33 for barn. Voksne kan melde seg på i uke 25 og 34, da blir det holdt kurs i helgene. Prisene for barn (6-13) er 3300kr for mandag-fredag, mens for de mindre (3-5) koster det 3000kr. De voksne betaler 2500kr for fredag til søndag. Son Hestesenter arrangerer også treningsleir for øvde ryttere med overnatting for 5400kr.

Kajakkurs 

Gjennom sommeren blir det arrangert kajakkurs for nybegynnere. Kurset varer i 4-5 timer og ledes av kajakkmestring.no. I løpet av kurset skal du gjennom de enkle og praktiske øvelser. Det fokuseres på padleteknikk, sikkerhet, utsyr, egenredning og kameratredning. Kurslederene har alt du trenger å låne; kajakk, årer, tørrdrakt og redningsutstyr.  Det koster 900kr per elev og det er plass til inntil 8 elever på hvert kurs. Dette er veldig populært, nesten alle kursene er fulle i juni!

For båtturistene 

Om sommeren er det mange som tar en tur innom Son med båten. Det er mange båtplasser som kan brukes, både på Spa hotellet og i sentrum. Legger du til på hotellet blir det en liten strekning å gå inn til sentrum, men det gjør vel ingen skade? Dessuten kan du gå mesteparten av veien langs sjøen, noe som gjør det ekstra koselig. 

I Son er det ofte mange mennesker, spesielt når det er fint vær. Ungdommen er ute og leker seg med småbåtene sine, store og små er på sykkelturer langs brygga og barna leker i parken, mens foreldrene sitter på caféer ved siden av og alt sammen er det kjempe hyggelig å få med seg flere på. Heng dere på folkens!

STRENDER

Sonstranda

Hvis du bor på Spa Hotellet i Son, har du god utsikt til Sonstranda. Sonstranda består av en sandstrand, en gressplen og noen fine svaberg. Du kan også finne et stupetårn og en flytebrygge, der du kan bade og kose deg!

Skutebauen

Dette er en strand som har en litt lenger kystlinje enn Sonstranda. Der kan du gå en fin tur i sommersola. I likhet med Sonstranda har Skutebauen svaberg.

Brevik-bukta

På Brevik-bukta finner du en volleyball-bane, en stor gressplen og stupetårn. Her kan du både grille og ha det gøy med ballspill! Perfekt for sene sommerkvelder med familie eller venner!

Obos-stranda

Obos-stranda er mest av alt en strand av gress, men det er også en strandstripe der du kan ta med deg barna dine for å lage sandslott!

Denne saken er skrevet av elever ved Grevlingen skole i Son.

Kommentarer til denne saken