Gå til sidens hovedinnhold

Jakten på sjørøverskatten

Artikkelen er over 6 år gammel

Skattejakten i Larkolluka er en stor, gøyal aktivitet for barna. Her får de se skuespill og du får selv være med på å lete etter skatten.

Skrevet av 7. klasse på Larkollen skole:

Følelsen av å se ekte sjørøvere er artig for både store og små. Sverd og kanoner i full gir! Sjørøvere sloss med Kaptein Sortebill for å finne skatten før dem. Skummelt? Nei, men spennende er det. Med barn og voksne utkledd som sjørøvere, blir dette mye mer livlig og ekte. Fantasi blir til virkelighet. Opplevelsen blir fantastisk.

De roper på Kaptein Sortebill så høyt de kan, men ingen svarer. En gang til roper de, og enda en gang, ingen svarer. «Sortebill, Sortebill, Sortebill»          

Rundt hjørnet kommer Kapteinen seilende med båten sin. Kapteinen har langt, krøllete, svart hår. Barna jubler høyt. Båten seiler mot land og legger til ved brygga. Plutselig kommer noen andre sjørøvere, og prøver å overta båten til Sortebill.

Men Sortebill vinner over de andre sjørøverne og klarer lett å få dem til å gå planken. Nå er det bare å starte jakten.

Barna leter og graver etter nøkler i sanden. De finner flere nøkler, men hvilken nøkkel passer til kisten? Nøklene prøves i nøkkelhullet på skattekisten. En nøkkel passer og kisten åpnes. Skatten er sjokoladepenger! Alle barna som deltar i skattejakten får være med å dele skatten.

Kommentarer til denne saken