Gå til sidens hovedinnhold

Verdens Undergang er nær!

Artikkelen er over 7 år gammel

De siste årene har streaming-tjenestene begynt å ta over film og cd-markedet. Hva slags effekt har dette for de utsatte butikkene?

En av de største film- og tv-serier tjenestene her i Norge er Netflix. Netflix ble lansert i 1997 og hovedkontoret befinner seg i California. I 2007 introduserte Netflix streaming-tjenestene sine. Det resulterte til at medlemmene kunne se tv-serier og filmer via internett, slik at de slapp og laste eller å kjøpe det. Noen år senere begynte Netflix å samarbeide med andre produsenter av forbruker elektronikk, slik at man kunne streame fra mange forskjellige enheter. Dermed var man ikke avhengig av pcen.

Streaming er ikke bare kommet inn i film og tv-serie verdenen, den tar også musikk verdenen med strøm. Spotify er en svensk bedrift som tilbyr streaming av musikk. De tilbyr veldig mye variert.

I denne forbindelsen hadde vi tenkt og intervju en filmutleiebutikk her i Moss. Dessverre for oss, og butikken var den stengt. Vi regner med at den har gått konkurs.  

Saken er skrevet av elever på Kirkeparken videregående skole i Moss, i forbindelse med prosjektet digital skoleavis (samarbeid med Moss Avis).