Gå til sidens hovedinnhold

Lappen kan bli for dyr for mange

Artikkelen er over 7 år gammel

- Jeg skulle ønske at førerkortet hadde kostet under 20 000 kr, for slik som prisene er nå så har det t og slett blitt altfor dyrt, sier Aleksander Braun Andresen (18).

De fleste ungdom i dag ønsker seg førerkort i forbindelse med 18 årsdagen, men for mange kan den høye prislappen sette en stopper for det. Vii Malakoff skoleavis har sett nærmere på utgiftene knyttet til førerkortopplæring og oppkjøring.

Prisene kan variere fra kjøreskole til kjøreskole, men det er ganske vanskelig for de som ikke har kjørt så mye å få presset prisen til under 20 000. De fleste velger å ta en pakkeløsning. Dette gjorde også Aleksander Braun Andresen.

- Den pakkeløsningen jeg kjøpte inneholdt alt det obligatoriske jeg trengte, pluss ti kjøretimer, forteller han. 

- For hele den pakka betalte jeg i overkant av 20 000 kroner, og det synes jeg er veldig mye penger. Det er rett og slett en drøy pris, legger han til. 

Samtidig ville han ikke vært "lappen" foruten. Han forteller at han føler seg mer voksen og selvstendig nå som han kan kjøre bil. 

For Alexandsers del ble finansieringsløsningen å legge sammen penger fra stipend og inntekt fra lørdagsjobbing.

- I tillegg fikk jeg sponset en del av farmor og har også brukt noe penger som jeg har vunnet gjennom tipping, forteller han. 

Timeprisen varierer

De forskjellige kjøreskolene i mossedistriktet opererer med ulik timepris for enkelttimer har forskjellige priser for enkelt timer,. DA vi i skoleavisen tok en runde til de ulike skolene for å sjekke priser, kom vi frem til at det er  Ener'n kjøreskole som har den billigste timeprisen, mens Wrtght opererer med den dyreste timeprisen.

Aleksander Braun benyttet seg ikke av noen av de nevnte kjøreskolene, men sier til skoleavisen at han har hørt mye godt om dem begge.

Også Bob Trafikkskole tilbyr rimelige enkelttimer, men her er det de eldre som får det "beste" tilbudet. De har en spesialpris for de som har fylt 65 og som skal gjenoppfriske kjøreferdighetene.  

Kommentarer til denne saken