Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer bruker skyhøye summer på russebuss

Artikkelen er over 6 år gammel

I de siste årene har det bare blitt fler og fler russebusser og tallene fortsetter å stige. I fjor eksploderte det virkelig i Moss.

I 2013 var det en russebuss i Moss, mens i 2014 var det hele fem. Tallene fortsetter å stige, og i 2015 er det seks stykker, det er ny rekord. Jonas Bøe fra Kirkeparken VGS er russ i 2016 og synes det er kult at russebuss-kulturen vokser i Moss.

Det er dyrt å være bussruss

Frem mot russetiden er det mye planlegging og mye penger som må tjenes inn, det er vanlig å starte så tidlig som i første klasse med å samle inn penger og jobbe dugnader.

Et russebuss-budsjett kan ligge på alt fra 500 000 til 2 500 000, og elever legger inn store pengesummer fra egen lomme. Det er ofte mange konkurranser blant bussene i form av hvem som har størst budsjett, hvem som har best buss og hvem som har de beste sangene. Presset for å være best er noe av grunnen til at ungdommen legger så mye penger i russetiden.

Ungdommenes syn på russebuss-kulturen

Blant ungdommen er det mange delte meninger, noen mener at russebuss er den eneste måten å ha det gøy på, mens andre tror de kan ha det like kult uten. Haroon Ali fra Malakoff VGS er russ i år, men er ikke med på en buss, han synes det blir for litt for dyrt og mener man kan ha det like kult uten.

Kommentarer til denne saken