Pop er en av de mest populære musikksjangere. Pop er en forkortelse av det engelske ordet popular music. Popmusikken oppstod på 1950-tallet. Det er mange band og solosangere som synger pop. Rihanna, Lady Gaga og Chris Brown er solosangere. One Direction, Maroon 5 og A1 er band som er veldig populære.

Hiphop er satt sammen av fem elementer: rapping (en form for sang), dj-ing, breaking, graffiti og noen ganger beatboxing. Sjangeren ble skapt i New York på 1970 tallet. For de som driver med hiphop, er det ikke bare en form for hobby. Det er kultur og en måte å slippe ut følelser på. Mange av de berømte rapperne har hatt en tøff og vanskelig oppvekst. Noen synger om dette. Vi har hatt mange berømte hiphopartister gjennom årene, f.eks.: Eminem, Jay-Z og Nicki Minaj.

Klassisk musikk ble først godt kjent på 1500- tallet. Store, kjente komponister som Mozart, Bach og Beethoven lagde sin musikk på 1600 og 1700- tallet. Denne sjangeren er kjent som en seriøs og elegant del av musikkhistorien. Betegnelsen klassisk musikk brukes også i sammenheng med all annen seriøs, europeisk musikk. Det er da i motsetning til underholdningsmusikken jazz.

Dubstep er en sjanger av elektronisk musikk slik som tekno, trance og house. Den kommer opprinnelig fra London. Første gang vi hørte dubstep var i 1998, men denne sjangeren ble ikke populær før i 2002. Dubstep skiller seg fra elektronisk musikk ved å ha en klar to-stegs rytme med høye toner. Kjente dubstepartister er: Skrillex, Deadmous 5, Rusko og Modstep. Noen ganger er dubstep bare høye toner og sterk bass, men dubstep kan også inneholde litt synging og rolig dunking av bass.

K-pop er en forkortelse for koreansk pop. K-pop er nesten det sammen som techno. I hele Asia er dette en veldig populær musikksjanger. Koreaneren som fant opp K-pop var Kim Thoa Thi Nguyn. K-pop er en inspirasjon fra sjangerne dance, elektronika, hip hop, rock og R&B.

Du kjenner kanskje til sangen Gangnam Style? Denne sangen har gjort K-pop kjent og populær i hele verden.

Av Kimberly, Rebekka, Sofie, Helene og Aurora, Larkollen skole