Gå til sidens hovedinnhold

Slik jobber de for Larkolluka

Artikkelen er over 6 år gammel

Vi har intervjuet Andrè Bøhm og Mats Bristol om hvordan det er å jobbe i Larkollteamet. Helt siden de var barn har de deltatt som frivillige hjelpere. Nå sitter de i styret og planlegger en hel uke med ulike aktiviteter for store og små.

Skoleavis:

Larkolluka slik vi kjenner den i dag startet i 1987. Siden den tid har det vært en god tradisjon. Etter 20 år trengte teamet avløsere.  Mats Bristol og Andrè Bøhm ville beholde Larkolluka, de måtte danne et nytt lag. De kalte seg for Larkollteamet. Gruppa startet opp i 2008, og de jobber gratis. De bruker både ferien og fritiden sin for at alt skal bli perfekt. Før Mats og Andrè startet i Larkollteamet hadde de allerede jobbet som frivillige hjelpere til det forrige teamet, så de var godt kjent med opplegget.

Larkollteamet har ingen hovedsponsor, men de har mange lokale bedrifter som bidrar og teamet er avhengige av dem alle.  Allerede i 1986 kom ideen til Larkolluka, slik den er i dag. Før den tid var det også arrangementer for fastboende og gjester, men da var det ikke så mange aktiviteter og det varte ikke i like mange dager.

Alexander Larsen, Mats O. Bristol, André Bøhm, Morten Solberg, Eirik Knut Olsson, Nicolay Rise, Henning Sørensen og Pål Black er alle med i hovedteamet, men de har mange medhjelpere. Pengene gruppa tjener går til neste års Larkolluke. 

Larkollteamet har sin egen nettside som heter Larkolluka.no. Her kan alle gå inn å lese resultater, nyheter, se videoer og bilder fra de ulike arrangementene. Du vil også finne kontaktinformasjon der.

Under Larkolluka tilbys det mange ulike aktiviteter som for eksempel volleyball, olabilløp, sandslottkonkurranse, fotball, skattejakt, bryggedans, kubb, måka- revyen, bingo og morgentrim.

Før Mats og Andrè dannet Larkollteamet så var de frivillige hjelpere for forrige team. Nå har for eksempel,  Andrè  ansvaret over lyd og lys og ikke minst økonomien, Mats har hovedansvaret for foto og film. Det Andrè og Mats liker aller best med Larkolluka er selvfølgelig alle aktivitetene og konserten.

– Uansett hvordan været er møter folk opp, det liker vi!

De er glade for at folk setter pris på det dem gjør.

– Vi hadde allerede mye kunnskap om å arrangere Larkolluka, men vi visste også at det var et stort ansvar. Med så mye erfaring har vi nå blitt gode til å fordele jobbene mellom styret og alle medhjelperne, slik at vi kan gi beboere og besøkende en god opplevelse.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.