Et helt lag fra brannvesenet i Moss jobbet lørdag på spreng for å få opp en hest fra en myr i nærheten av Skihytta i Moss.

– Det er ikke noen lett oppgave, sier vaktleder Roger Andersen i Øst 110-sentral til Moss Avis ved 12:00-tiden lørdag.

Han sier brannvesenet bruker brede stropper og taljer for å forsøke å få hesten opp av myra.

– Her må vi være kreative og tenke utenfor boksen, sier Andersen.

Han utelukker ikke at hesten kan være en savnet skolehest fra Noreødegården Ryttersportsenter.

Skolehest på rømmen

De har nemlig etterlyst den brune varmblodstraveren Kinder på sosiale medier. Den skal ha blitt borte fra beitet sitt i løpet av lørdagen og er brun med svart man.

– Vi har lett gjennom skogen og langs veiene flere ganger, men uten resultat, skriver Ryttersportsenteret i etterlysningen etter Kinder.

Klokken 12:20 får Moss Avis tak i en glad Liselotte Lefdal fra Ryttersportsenteret. Hun kan fortelle at det var Kinder som satt fast i myra.

– Men han er oppe nå, og alt er bare bra. Han virker veldig fornøyd og er ikke skadet. Nå går jeg her med ham gjennom skogen. Det virker som om han er glad for å gå sammen med noen, sier Lefdal.

Skal få mat og vask

Hun takker brannvesenet og alle som hjalp til å lete etter skolehesten Kinder, som hadde vært på rømmen siden 06:30 lørdag morgen.

– Vi ønsker å sende en ekstra takk til de som oppdaget KInder i myra og ringte brannvesenet. De må gjerne ta kontakt med oss her på ridesenteret, sier Lefdal.

Hun forteller at det var planlagt dronesøk av Kinder da meldingen om at han satt fast i myra kom. Da hadde de allerede lett i flere timer med hester og firhjulinger i Mossemarka.

– Nå skal Kinder få seg mat, en vask og så skal han få komme seg ut på beite igjen. Der er gjerdene fikset og strømmen på., sier Lefdal.

Hun tok for øvrig over driften av rideskolen på Noreødegården fra 1. august og har planer om oppstart i midten av august. Da med Kinder som en av skolehestene.

Se video av Kinder og Liselotte Lefdal på vei hjem til Noreødegården etter redningsaksjonen her: