Det er ingen ambisjon som er for høy for skolen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev I disse dager har mer enn 60.000 barn sin aller første skoledag. Vårt ønske er at alle barn får den trygge og gode skolestarten som de fortjener.

Når du sender den lille 6-åringen inn i et klasserom for første gang, så begynner hun og han på den viktigste delen av livet sitt.

Det er sannsynligvis ingenting utenom den nærmeste familien som kommer til å påvirke livet deres mer enn det de opplever på skolen.

Det er grunnen til at Venstre og regjeringen satser på kraftig på videreutdanning av lærere - og på flere lærere i skolen. Det går nesten ikke an å overvurdere lærerens betydning for elevenes skolehverdag og fremtid. Barn som ikke trives, lærer ikke.

De som går glipp av læring tidlig har vanskeligere for å ta det igjen senere.

Skolene våre trenger enda flere kvalifiserte lærere. Derfor er det gledelig at det denne høsten var rekordmange søkere til lærerutdanningene. Sammen har vi en jobb å gjøre for at læreryrket skal bli attraktivt for enda flere.

I tillegg må vi lage en enda bedre skolehelsetjeneste og finne enda bedre løsninger som gir læreren mer tid til hver enkelt elev.

Det er ikke enkelt å lage en skole som er god for absolutt alle. For Venstre er det likevel helt utenkelig å ha et lavere mål enn det. Det er ingen ambisjon som er for høy for skolen vår.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken