Skulle åpne neste uke – nå er stor bilutstilling avlyst

Det har vært jobbet intenst med innspurten til bilutstillingen i Geneve som etter planen skulle åpne i neste uke. Men nå er det klart at denne er kansellert.

Det har vært jobbet intenst med innspurten til bilutstillingen i Geneve som etter planen skulle åpne i neste uke. Men nå er det klart at denne er kansellert. Foto:

Av

Korona-viruset får nye konsekvenser.

DEL

(Broom) Korona-viruset får stadig flere følger. Nå er det kjent at den store bilutstillingen i Geneve er avlyst, fordi sveitsiske myndigheter ikke vil tillate ansamling av så store folkemengder som denne utstillingen trekker til seg.

Ryktene om at Geneve-utstillingen kunne få problemer, har gått en stund. Blant annet er det kjent at flere bilprodusenter har valgt å holde sine representanter hjemme. Dermed var det i manges øyne også et tidsspørsmål før hele utstillingen kunne bli kansellert.

– Dette er naturligvis kjedelig for veldig mange. Men med det fokuset korona-viruset nå har fått, er det sikkert ikke overraskende. Man kan jo tenke og mene at dette smaker av hysteri, men i en slik situasjon er det sikkert også naturlig at hverken myndigheter eller bilprodusenter vil ta noen sjanser. Dermed blir det ingen Geneve-utstilling i år, sier Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om korona-viruset

En av verdens største

Han var selv klar til å sette seg på flyet til Geneve mandag morgen, og dekke messa i neste uke.

– Jeg har gjort det i mange år, og gleder meg hvert år! Geneve-utstillingen er en av verdens største, samtidig som den også er relativt kompakt og oversiktlig. Det er alltid mange nyheter her, gjerne også noen overraskelser. For oss biljournalister er dette en veldig god mulighet til å komme tett på både nyheter og bransjefolk som har interessante ting å fortelle. Men slik blir det altså ikke i år, sier Vegard.

LES OGSÅ: Pandemi-råd nedsatt på Sykehuset Østfold: Har kapasitet til 100 korona-syke

Følge planen – eller droppe det

– Utstillingen er altså avlyst, ikke utsatt?

– Ja, det er i alle fall slik jeg forstår det. Dette er for stort og omfattende til at man enkelt kan utsette det. Det handler om veldig mange biler, tusenvis av mennesker og veldig mye logistikk. Da må man enten følge planen – eller droppe det helt. Og dette ser altså ut som det siste, sier Vegard.

Hva slags følger dette får for dekningen her på Broom er det for tidlig å si noe om. Det er ventet at bilprodusentene kommer til å offentliggjøre nyhetene sine via nettet i neste uke. Men kanskje blir det også endringer her.

Reise uansett?

– Dette bildet er ganske uoversiktlig akkurat nå, men samtidig vet vi at mange har lagt store lanseringsplaner med utgangspunkt i denne bilutstillingen. Derfor er det nærliggende å tro at de kommer til å holde seg mest mulig til planene, selv om de offisielle premierene ikke kan gjennomføres i utstillingshallene i Geneve. Jeg kan i alle fall love at vi i Broom skal følge dette tett hele neste uke, sier Vegard som innrømmer at han har vært på tanken om å dra uansett:

– Ja, det hadde jo mildt sagt vært interessant å se hvordan det ser ut på en 90 prosent ferdig rigget bilutstilling – uten besøkende eller journalister. Men samtidig er sikkerhetsoppbudet her såpass strengt at det nok hadde vært temmelig sjanseløst å komme seg inn. Vi får heller tenke at det kommer flere muligheter – og altså mange interessante nyheter uansett i neste uke, avslutter Vegard.

Artikkeltags