Gå til sidens hovedinnhold

Slag under beltestedet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg hilser debatten om Smilende kunst velkommen. La oss gjerne diskutere skulpturenes kunstneriske kvalitet, plassering og gjerne om de smilende fjesene er pene eller skremmende. Meningene er mange og jeg synes det er spennende å lese mye av det som skrives. Men når Jens Nitter angriper undertegnede for dobbeltroller i denne saken sprer han usannheter. Ved å benytte tre minutter på internett kunne han funnet fakta og spart seg for disse påstandene. Jeg er usikker på hva som er hans motiv her.

Jeg var ikke engasjert i Smilende kunst da jeg var ordfører. Jeg fikk først spørsmål om å bli med på laget etter at jeg ble valgt inn på Stortinget høsten 2017. Jeg ønsket at dette måtte organiseres på en god måte og foreningen «Smilende kunst 2020» ble registrert offentlig 2. januar 2018.

På sidene til Moss kommune kan man finne den omtale søknaden fra initiativtagerne, datert 13. februar 2017. Der finner man også rådmannens saksfremstilling til møte i Miljø- og samferdselsutvalget 26. april 2017. I begge dokumentene står navnene på initiativtakerne listet opp. Mitt navn står ikke i noen av de to dokumentene. I saksutredningen som er på tre sider finner man for øvrig vurderinger av både det estetiske (kunstneriske) og stedsvalget.
Kommentarer til denne saken