Slår et slag for ungdommen i høstferien - blir flere gode aktivitetstilbud

ALT FOR DE UNGE: Amalie A. Hildal (19), Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen fra Skattkammeret, Beate Anonsen fra Moss kommune og Christian Larsen fra fritidsklubbene i Moss har kokkelert et høstferieprogram for unge i Moss.

ALT FOR DE UNGE: Amalie A. Hildal (19), Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen fra Skattkammeret, Beate Anonsen fra Moss kommune og Christian Larsen fra fritidsklubbene i Moss har kokkelert et høstferieprogram for unge i Moss. Foto:

– Det er lite som skjer når skolen tar pause, og vi vet at ungdom henger mye rundt. Derfor ønsker vi å gi ungdommen noe ekstra ettersom vi vet at det er de blir hardt rammet av innstrammingene i forbindelse med korona, sier Beate Anonsen i Moss kommune. 

DEL

Fritidsklubbene i Moss, Skattkammeret, Moss kommune, Fellesskapet Nøkkeland og Ung i Moss har satt sammen et variert og gratis høstferieprogram for barn og unge i byen.

– Det er ekstra viktig at man får tilbud om aktiviteter som skjer under trygge forhold med profesjonelle aktører som passer på at avstanden holdes og så videre, sier Christian Larsen.

Kino og skating

Det hele dras i gang tirsdag 29. september med gratis kino for ungdom. Her er det førstemann til mølla ettersom det nå er kun 45 billetter tilgjengelig igjen.

– Kino er alltid populært, og denne gangen er det den romantiske dramafilmen «After We Collided» som vises, sier Beate Anonsen i Moss kommune.

For å sikre deg billett, må du scanne en QR-kode som du kan finne på blant annet Moss kommune sine nettsider.

Onsdag arrangeres det skatekurs på Myra fra 17:00 til 20:00 for barn og unge.

– Vi ser at barn og unge henger i skateparken, så nå prøver vi oss med et ordentlig skateopplegg. Vi har fått tre ungdommer fra Moss Skateboardklubb til å instruere, og i tillegg vil det være voksne tilstede for å sørge for at alt går bra for seg.

Hvis du ikke har utstyr fra før av, er det gratis å låne på stedet av Skattkammeret.

STILLER MED SKATEBOARD: Skattkammeret i Moss låner gratis ut skateboard til de som vil være med på skatekurs neste uke. Her ved Beate Anonsen (bak venstre), Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen, Amalie A. Hildal og Christian Larsen.

STILLER MED SKATEBOARD: Skattkammeret i Moss låner gratis ut skateboard til de som vil være med på skatekurs neste uke. Her ved Beate Anonsen (bak venstre), Tone Marie Rosenvinge Hjorth-Johansen, Amalie A. Hildal og Christian Larsen. Foto:

Café og graffiti

Torsdag er det ungdomscafé for de mellom 15 og 19 år på Allaktivitetshuset på Skarmyra fra 14:00 til 17:00.

– Det blir gratis drikke, vafler og DJ blant annet, og så er det litt opp til hva ungdommene selv ønsker å gjøre her.

Arrangørene forteller at de håper cafeen kan bli et ukentlig opplegg fremover.

– Det har blitt gjort undersøkelser i aldersgruppene som viser at de ønsker seg et sted å være sammen. Nå legger vi til rette for det med en café, og hvis det er god nok interesse så kan det muligens bli et vedvarende tilbud, sier gjengen.

Etter å ha opplevd stor suksess under sommerens Rød Tråd gatekunst, blir det fredag 2. oktober workshop med byens egne gatekunstner Charlotte Norlund.

– Folk får ikke nok av dette, det var populært for folk i alle aldre. Derfor ruller vi i gang med en ny runde med Charlotte, forklarer gjengen.

Kunstverkene blir hengende på fritidsklubben Rampa på Jeløy i etterkant.

– Nå skal de faktisk vises frem, og det gjør jo noe med hvor konsentrert man må være når man skal gjøre det, understreker Larsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken