Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir bisettelsen til Ari Behn – Moss Avis vil sende direkte

Artikkelen er over 1 år gammel

Moss Avis vil sende direkte fra Oslo under bisettelsen til Ari Behn fredag. Moss kirke vil også vise NRKs sending på storskjerm med projektor i kirken.

Fredag vil du kunne følge Ari Behns bisettelse fra Oslo domkirke direkte på Moss Avis.

Moss kirke åpner også dørene og er klare for å ta imot folk som ønsker å se bisettelsen i fellesskap i kirkerommet.

Nyttårsaften skrev Moss Avis at Moss kirke ønsket å vise NRKs sending av bisettelsen på storskjerm med projektor i kirken så lenge de fikk løst noen tekniske utfordringer. Dette har nå løst seg.

– Vi har fått på plass det tekniske og vil vise NRKs sending. Vi har rigget opp og testet at vi har både lyd og bilde. Vi åpner kirken fra klokken 12 og vil holde åpent ut ettermiddagen, forteller sokneprest Anders Sevald Leknes til Moss Avis.

– Kirkerommet som man ønsker med å tenne lys eller om man bare vil sitte og følge sendingen med bisettelsen. Vi gjør dette for å kunne tilby en mulighet for folk å komme sammen og føle en tilhørighet. Vi gjør jo dette ettersom Ari hadde en tilhørighet til Moss, legger han til.

I Moss kirke har man 300 sitte plasser nede, men soknepresten synes det er vanskelig å si om mange vil dukke opp.

– Men det var fantastisk med den oppslutningen man så i Moss i romjulen, og henviser til fakkeltoget for mange møtte opp for å vise son støtte til Ari Behn og sette fokus på psykisk helse.

Familien med minneord

I bisettelsen som finner sted i Oslo domkirke vil det bli lest minneord av familiemedlemmer. Det melder VG torsdag.

– I tillegg til musikalske innslag, salmer og bønn vil det være minneord om Ari Behn som skal leses av familiemedlemmer, opplyser Geir Håkonsund videre til VG, som har fungert som manager for Ari Behn og som uttaler seg på vegne av familien.

Håkonsund har ingen ytterligere kommentarer til VG eller om programmet i bisettelsen torsdag formiddag. Bisettelsen finner sted klokken 13 og domkirken vil åpne klokken 12, en time før bisettelsen starter.

Bisettelsen i Oslo vil være åpen for alle, og det er forventet stort oppmøte.

– Familien vil at så mange som ønsker kan ta et siste farvel med Ari. Med tanke på det store oppmøtet som forventes og sikkerhetstiltakene en slik bisettelse krever, er Domkirken i Oslo et naturlig valg, sa Geir Håkonsund, som uttaler seg på vegne av familien, til VG i forrige uke.

Nyttårsaften meldte NRK at statsminister Erna Solberg vil være til stede under bisettelsen av Ari Behn.

Les også: Erna Solberg hedret Ari Behn i nyttårstalen

Les også: Kong Harald: – Vi er sterkt preget av Ari Behns død

På spørsmål fra Dagbladet om hvem fra kongehuset som vil være til stede, har Håkonsund tidligere uttalt:

– Vi regner med et stort oppmøte, men hva gjelder de kongelige må dette rettes til kongehusene.

Les også

Mange hundre gikk i fakkeltog for Ari Behn og psykisk helse