Ifølge vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt, vil det bli en grå, men mild høsthelg.

– I starten av helgen, som fredag og lørdag og store deler av søndag, er det oppholdsvær, men det er en del skyer. Det er dog bra temperaturer for årstiden. Vi ser at på dagtid vil temperaturene legge seg på 8-10 grader, men så synker temperaturene ned mot 2-4 grader om natten.

– Det vil bli typisk høstvær, men du skal kunne legge fra deg paraplyen, oppsummerer meteorologen.

En dag utpeker seg

Det er også mulighet for at man kan få et avbrekk fra gråværet på lørdag.

– Vi ser at det kan sprekke opp i skydekket på lørdag og at vi får noen timer med sol. Så lørdag utpeker seg som den beste dagen denne helgen i og med at det kan bli litt sol på ettermiddagen, sier Fagerlid.

Prisen for det, er at det kan bli tåke.

– Det er jo alltid en usikkerhet med tåke og jeg vil ikke se bort fra at det kan komme tåke i de utsatte områdene, men det vil jo da være mest lørdag kveld og natt til søndag kan det er størst sjanse for det.

Ettersom det er forholdsvis mildt for årstiden, ser det ut til at det ikke blir særlig med nattefrost ennå.

– Natt til søndag kan det gå ned mot null de kaldeste stedene, men det ser ut som det holder seg på plussiden i Moss, sier meteorologen.

Ha paraplyen klar mandag

Helgens oppholdsvær holder ikke langt inn i neste uke.

– Etter helgen ser vi at det er et nedbørsfelt som vil legge seg over Østfold, og gi ganske tungt skydekke og grått vær i starten av neste uke. Og da er det særlig fra mandag ettermiddag og kveld til tirsdag morgen at vi kan få litt nedbør, sier Fagerlid.

Meteorologen kan derimot berolige mossinger som er bekymret for at denne nedbøren vil være snø og gi årets første snøfall.

– Det er ganske milde luftmasser, så det er ikke fare at det vil snø. Det er ikke noen umiddelbar vinter i sikte, sier meteorologen til sist.