Som 16-åring ble han ansatt som produsent. Nå, et snaut år inn i kulturkarrieren, står Lukas Lindberg overfor en vår han virkelig ser fram til.

– Vi har masse spennende å by på. Nå blir det store konserter, forestillinger og standup, forklarer «UNGprod», da Moss Avis møter han på Parkteatret.


Ved Moss kulturhus, får 17-åringen virkelig brukt sitt brennende engasjement.

– Jeg er en som er veldig interessert i alt som har noe på en scene å gjøre. Har alltid vært involvert i kulturlivet i Moss, via foreldre og familie – men det har vært en brå læringskurve, innrømmer Lindberg, som for øvrig er sønnen til kulturaktøren Ole Jacob Lindberg.

Kultur for ungdommen

I UNGprod-rollen jobber han for å få et bredere kulturtilbud til de mellom 15 og 19 år.

Likevel erkjenner 17-åringen at «folk flest» forbinder Parkteatret med et publikum noe eldre enn denne aldersgruppen – og det å få ungdommen hekta på kultur er ikke bare-bare.

– Hva er det mosseungdommen kan forvente seg av kultur de neste månedene?

– Vi stiller opp med et program rettet direkte mot ungdommene. Det blir dritfete konserter hvor vi kan love feststemning – og det blir billig, fastslår Lukas.

@ungprod

🔥El Papi kommer til oss i 2023🔥Med over 200 millioner streams, og hits som Sykepleierinnen og Hjerteløs gleder Papi seg til å ta over Moss 3.mars!🤩🤩 Kommer du?🤔 Billetter ute søndag, 4.desember

♬ original sound - Ung Prod

Han legger til at flere av årets arrangementer vil bli på Parkteatret-scenen, men også Samfunnssalen vil bli brukt.

– Slik kan vi ha flere ståkonserter med mer plass til publikum. Vi ser på Samfunnssalen som en fin ungdomsarena, fortsetter han.

Moss er kjent for å være en kulturby, og nå er jobben vår og få det over på ungdommen også. Det hadde vært fett å få til noe som kan være med å bygge en forventing fra ungdommene til kulturlivet her i Moss

Lukas Lindberg, UNGprod.

– En forventning om at det er hit man bør dra for å oppleve ting, understreker 17-åringen.

Dagens 15-åringer var 12 før korona

Med en kulturell lineup med flere store navn, ønsker Moss kulturhus og Lukas Lindberg i spissen, å bygge et omdømme.

– Vi vil virkelig understreke at vi har et supert tilbud for ungdom her i Moss, sier han.

Men i aldersspennet, som ungdommene faller inn under, møter Lindberg på en noe uvanlig utfordring.

På grunn av koronapandemien, ble 2022 året hvor mange av dagens ungdommer fikk muligheten på å oppleve kultur i virkeligheten, for aller første gang.

– De som er 15 år nå, var jo 12 da pandemien brøt ut. Da snakker vi stor forskjell.

Med mottoet store opplevelser i trygge rammer, gjør kulturaktørene det de kan for at mosseungdommen skal ha en trygg arena å ferdes på.

– Vi ruster dem opp til hva som møter de senere. Det har jo vært en liten bølge av 18-åringer som i fjor var på festival for første gang. De har ikke peiling hvordan man skal oppføre seg i slike sammenhenger.

– Det får man prøve seg på her. Alle arrangementer våre er rusfrie, det vil ikke selges alkohol i baren. Slik håper vi på å kunne skape en arena hvor opplæring i kultur står i fokus, forklarer Lindberg avslutningsvis.

SE VIDEO: Det kokte da Ballinciaga var i Moss