Som 16-åring ble han ansatt som produsent. Nå, et snaut år inn i kulturkarrieren, står Lukas Lindberg overfor en vår han virkelig ser fram til.
– Vi har masse spennende å by på. Nå blir det store konserter, forestillinger og standup, forklarer «UNGprod», da Moss Avis møter han på Parkteatret.
Ved Moss kulturhus, får 17-åringen virkelig brukt sitt brennende engasjement.
– Jeg er en som er veldig interessert i alt som har noe på en scene å gjøre. Har alltid vært involvert i kulturlivet i Moss, via foreldre og familie – men det har vært en brå læringskurve, innrømmer Lindberg, som for øvrig er sønnen til kulturaktøren Ole Jacob Lindberg.

Norges heteste boyband gjestet Moss: – Det kokte!

Lukas (16) ansatt som produsent: – Ufattelig gøy å få fast plass ved bordet
Kultur for ungdommen
I UNGprod-rollen jobber han for å få et bredere kulturtilbud til de mellom 15 og 19 år.
Likevel erkjenner 17-åringen at «folk flest» forbinder Parkteatret med et publikum noe eldre enn denne aldersgruppen – og det å få ungdommen hekta på kultur er ikke bare-bare.
– Hva er det mosseungdommen kan forvente seg av kultur de neste månedene?
– Vi stiller opp med et program rettet direkte mot ungdommene. Det blir dritfete konserter hvor vi kan love feststemning – og det blir billig, fastslår Lukas.
Han legger til at flere av årets arrangementer vil bli på Parkteatret-scenen, men også Samfunnssalen vil bli brukt.
– Slik kan vi ha flere ståkonserter med mer plass til publikum. Vi ser på Samfunnssalen som en fin ungdomsarena, fortsetter han.
Moss er kjent for å være en kulturby, og nå er jobben vår og få det over på ungdommen også. Det hadde vært fett å få til noe som kan være med å bygge en forventing fra ungdommene til kulturlivet her i Moss
Lukas Lindberg, UNGprod.
– En forventning om at det er hit man bør dra for å oppleve ting, understreker 17-åringen.
Dette står på vårens UNGprod-meny
- Stor CIS-energi – Brageteatret, 2. februar
«Stor cis-energi» belyser et tema som skaper noen av de sterkeste følelsene og reaksjonene i vår tid: transtematikk. Teaterforestillingen utspilles i en intim setting, der publikum kommer tett på både karakterene og følelsene.
- El Papi, 3. mars.
El Papi har markert seg som en av de raskeste voksende artistene i Norge med over 200 millioner streams på litt over tre år. Han har det siste året hatt flere låter på topplisten både i Norge og i Sverige, blant annet med låtene «Sju Fjell», «Sykepleierinnen» og «Igjen og Igjen» med TIX.
- Robin Faller, 4. mars.
En musikalsk forestilling om det å være ung og ha tilsynelatende uendelige muligheter, men mangle et tydelig kart. Dramatiker Rolf Kristian Larsen har hentet inspirasjon fra Cezinando musikalske univers og bruker sangene som et springbrett til å fortelle historien om en generasjon med uendelige muligheter foran seg
- Martin Lepperød med «kakerlakk», 24. mars.
Et stand up show om livet, døden, Mømfi (hunden til Martin), traumer og det å prøve å være et godt menneske. Martin Lepperød tar deg med på en humoristisk refleksjon rundt sitt eget liv, for å finne ut om han er et skadedyr eller et menneske folk kommer til å si sånn “åh han er en fin fyr som vi kommer til å savne når han dø''.
- Play 3.0, 13. april.
Den prisvinnende svenske punk- og elektropopgruppa Sirqus Alfon er klare for konsert i Norge med et show du aldri før har sett maken til. Med interaktiv teknologi, ipads, kunstig intelligens, lasere og funky musikk er de klare for å bergta små og store på Samfunnshuset.
- Emma Steinbakken, 15. april
Emma Steinbakken slo igjennom over natten i oktober 2018, da hun slapp debut-singelen «Not Gonna Cry», som har blitt avspilt mer enn 23 millioner ganger på Spotify. En fantastisk live-debut på bylarm noen måneder senere vekket interessen til en samlet musikkbransje og Emma fikk muligheten til å turnere og promotere sin musikk rundt i Europa frem til pandemien.
Hentet fra Moss kulturhus
Dagens 15-åringer var 12 før korona
Med en kulturell lineup med flere store navn, ønsker Moss kulturhus og Lukas Lindberg i spissen, å bygge et omdømme.
– Vi vil virkelig understreke at vi har et supert tilbud for ungdom her i Moss, sier han.
Men i aldersspennet, som ungdommene faller inn under, møter Lindberg på en noe uvanlig utfordring.
På grunn av koronapandemien, ble 2022 året hvor mange av dagens ungdommer fikk muligheten på å oppleve kultur i virkeligheten, for aller første gang.
– De som er 15 år nå, var jo 12 da pandemien brøt ut. Da snakker vi stor forskjell.
Med mottoet store opplevelser i trygge rammer, gjør kulturaktørene det de kan for at mosseungdommen skal ha en trygg arena å ferdes på.
– Vi ruster dem opp til hva som møter de senere. Det har jo vært en liten bølge av 18-åringer som i fjor var på festival for første gang. De har ikke peiling hvordan man skal oppføre seg i slike sammenhenger.
– Det får man prøve seg på her. Alle arrangementer våre er rusfrie, det vil ikke selges alkohol i baren. Slik håper vi på å kunne skape en arena hvor opplæring i kultur står i fokus, forklarer Lindberg avslutningsvis.
SE VIDEO: Det kokte da Ballinciaga var i Moss

Ønsker å få Moss ut av «pandemidvalen»