– Det gjelder to sommerleirer med samme arrangører som ble avholdt i begynnelsen av august. Det ble avdekket ett smittetilfelle i hver leir på leirenes nest siste dag, skriver Moss kommune i en pressemelding fredag.

Til sammen på de to leirene har det vært rundt 100 barn og ungdom i alderen 12 og 18 år, samt rundt 30 ledere totalt. Sommerleirene skal ha foregått over flere dager, opplyser kommunen.

Sommerleirene var i regi av en privat arrangør, men Moss kommune vil ikke opplyse til Moss Avis hvilken arrangør det er snakk om.

Deltakere fra flere steder i landet

Deltakerne under sommerleirene kommer fra kommuner på Øst- og Vestlandet, alle deltakere og ledere ble definert som nærkontakter etter at smittetilfellene ble påvist.

– De ble bedt om å teste seg og reise hjem. Smittesporingen pågår i deltakernes respektive kommuner, opplyser Moss kommune.

Så langt har det blitt bekreftet åtte positive koronaprøver i etterkant av disse to arrangementene. Ingen av de smittede er bosatt i Moss. Det skal ha vært totalt 20 deltakere og ledere fra Moss på de to leirene.

Hvorfor kommer dere med informasjonen først nå, og ikke forrige uke når smittetilfellene ble kjent?

– Vi måtte få oversikt over situasjonen først, samtidig var det ingen indikasjoner på at dette påvirket mossesamfunnet. Vi hadde heller ikke noen indikasjoner på at mossinger var smittet, sier kommunikasjonsrådgiver i Moss kommune, Lotte Olsen Jessa til Moss Avis fredag ettermiddag.