Blant de tusen nordmenn Opinion AS spurte i midten av oktober, tror kun fem prosent på fallende boligpris. 54 prosent tror boligprisen vil stige neste år og hele 85 prosent tror boligprisen vil stige eller holde seg uendret. Det er imidlertid betydelige regionale forskjeller. Kun to av ti tror på høyere boligpriser i Rogaland, men i Oslo forventer syv av ti boligprisoppgang

– Nordmenn forblir sterke i troen på stigende boligpriser det neste året. Stigende smittetall har hittil ikke rokket ved dette. Hele 85 prosent tror boligprisene vil stige eller være uendret det neste året. Det er mulig at folket undervurderer risikoen og usikkerheten av økte smittetall, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL i en pressemelding.

Kun syv prosent er bekymret for å miste jobben

Blant de spurte er det kun syv prosent som er bekymret for å miste jobben de neste 12 månedene. Det er rett i overkant av gjennomsnittet siden oppstart av undersøkelsen og nivået indikerer et normalt arbeidsmarked. - Det er liten frykt for å miste jobben, det er et positivt tegn for norsk økonomi og kan være en forklaringsfaktor for at bortimot 9 av 10 tror på stigende boligpriser, sier Frengstad Bjerknes.

Fire av ti tror på økt boliglånsrente

Andelen som tror på økte rente det neste året faller fra 51 prosent i september til 40 prosent i oktober. – Økte smittetall reduserer sjansen for renteøkning 2021, kommenterer Frengstad Bjerknes.