Smittevernlege: – Alvorlig smittespredning på den svenske vestkysten

Av

Smittevernmyndighetene i Västra Götaland er bekymret for en oppblussing av smitten på vestkysten, like ved grensa på Svinesund.

DEL

(Sarpsborg Arbeiderblad) Det er nå bekreftet flere nye smittetilfeller i Grebbestad, en liten halvtimes biltur unna Strömstad. I tillegg er det registrert utbrudd på flere av feriestedene på den svenske vestkysten, melder SVT. Smittevernlege Eva Lindhusen Lindhé har fulgt situasjonen tett etter at 15 fotballspillere ble smittet i Grebbestad i slutten av juli.

– Siden da har det rent inn tilfeller som knyttes til Grebbestad, både fra vår region og utenfor. Men det er ikke bare Grebbestad som er rammet, også Smögen og Lysekil, så de tre byene skiller seg ut, sier Lindhé.

Smitteutbruddet er såpass generelt at det ikke kan knyttes til en enkelt by eller ett utested, mener smittevernlegen. Hun mener derimot folkemengdene som har samlet seg i byene gir viruset gode kår til å spre seg.

– Det er bare å gå på bryggen, der er det som å gå i grøt, man henger fast i massen. Det går ikke an å holde avstand, sier legen.

Smittevernlegen sier at situasjonen er svært alvorlig, og at hun frykter høye dødstall.

– Jeg tror vi får en andre topp og at vi får smitte inn i kommunale boenheter igjen og at vi får høye dødstall, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken