Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du løpe med hele byens «Spiderman»: – Dette kan slå begge veier

Lørdag inviteres mossinger til en joggetur litt utenom det vanlige.

For abonnenter

– Jeg ble litt tatt på senga, men det har bare vært hyggelig, sier den velkjente superhelten Spiderman, som tilsynelatende har flyttet til Moss på permanent basis, til lokalavisen og ler.

Det var allerede i fjor sommer han bega seg ut på sykkelturer i Larkollen, men da han ble oppdaget på en joggetur på Krapfoss ble det fort en snakkis i byen. Identiteten forblir et mysterium og den mossebosatte helten sier han fortsatt mosjonerer iført drakten.

Nå håper han flere lokale superhelter stiller opp for å rette oppmerksomheten mot en god sak.

– Det blir veldig uhøytidelig, ikke fyrverkeri og stæsj, men en ålreit markering. Man må heller ikke jogge og kan gå eller sykle om man ønsker det.

Les også

Spiderman observert i Moss:– Kanskje han er ute for å ta karantenebrytere

Joggetur med litt pondus

Som markert landet rundt og i Moss, har oktober vært rosa i anledning for Rosa sløyfe-aksjonen og kvinnehelse. Straks er vi over i en ny kalendermåned og i november flyttes fokuset til menns helse og prostatakreft – en sykdom som rammer 5000 nordmenn årlig.

Ved å samles for en joggetur like før månedsskiftet, ønsker han å rette fokuset mot kreftformene som dessverre rammer mange.

– Trening i seg selv har en mening i forbindelse med helse, men ved å ta en joggetur med litt pondus sammen med en tulling i trikot er en innsats for en god sak.

– Det er litt personlig også og jeg tror de fleste enten kjenner noen som har fått kreft eller som kanskje selv har blitt rammet. Dette berører veldig mange, legger han til.

Ettersom det er en smule utfordrende å opprette en egen innsamlingsaksjon samtidig som man forblir anonym, blir penger Vippset direkte til Kreftforeningens nummer 2277.

Les også

Møt mannen bak masken: – Det var aldri en intensjon om å holde dette hemmelig, men noe jeg gjorde for moro skyld

– Jeg er kjempenervøs

Førstkommende lørdag braker det altså løs. Oppmøte er klokken 12 i Nesparken før superheltene begir seg ut på en løype på rundt seks kilometer. Ordtaket for anledningen er «Superhelter mot kreft».

– Dette kan slå begge veier og jeg er kjempenervøs, men håper noen har interesse av å delta. Det hadde vært veldig hyggelig, ellers blir det bare én tulling som løper alene igjen, sier han og ler.

– Jeg oppfordrer at man kler seg ut og vi vil jo synes om vi blir en liten gjeng. Siden det er Halloween samme helg kan man endelig kle seg ut og «komme unna med det». Man må ikke nødvendigvis være en superhelt, men noe annet kreativt. Dette er for moro skyld.

– Er du redd for at identiteten avsløres på lørdag?

– Jeg har fått med meg at det er en del som allerede vet det, blant venner og bekjente, men de har ikke avslørt det videre. Det ble ikke så hemmelig som jeg hadde håpet på. Vi får se hvor lenge det holder, sier han og ler.

Les også

Silje (42) overlevde brystkreft. Nå vil hun krysse Grønland med andre kreftoverlevere

Les også

Byen er igjen pyntet rosa: – Vi møter aldri et nei når vi spør om noe

Les også

Treningsekspert med knallnyheter: – Øker muskelmassen dobbelt så fort

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.