På Sjøhagen stilte Lukas (9) og Jakob (8) seg opp i nabolaget og solgte bøker søndag ettermiddag.

– Vi hadde ryddet litt her hjemme og hadde en del bøker som var til overs. Da vi kom på at det var TV-aksjonen, foreslo de at de kunne stå ute og selge, forteller mammaen til guttene, Solveig Lind-Dramstad.

Resultatet ble rundt 500 kroner til årets TV-aksjon som går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

– Det er kjempebra, veldig bra innsats, skryter Dramstad.

Mange kroner

På Jeløy hadde nabojentene Lilja Myntevik (11) og Josefine Jenseg (10) i hele tre uker planlagt hvordan de skulle bidra. De bar fram campingbord fra garasjen og pyntet med plakater fra Leger Uten Grenser.. I to timer sto de i krysset ved Jeløy Radio og solgte leker, muffins og saft til forbipasserende.

– Det gikk veldig fint. De solgte for 649 kroner, forteller mammaen til Lilja, Ragnhild Heien Myntevik.

Bøssebærere

Varaordfører Tor Petter Ekroll står for koordineringen av årets aksjon sammen med en kommunekomité full av frivillige. Da Moss Avis snakket med ham i åttetiden søndag kveld, kunne han fortelle om en godt gjennomført dag.

– Vi hadde 70 bøssebærere ute. 11 av dem var på Bastøfosen. Det virker som det har gått veldig flott. Folk har vist støtte til aksjonen og vært velvillige. Har de ikke hatt kontanter, så har de vipsa, sier Ekroll.

Han forteller at folk også har vært positive når bøssebærerne har kommet på døra.

– Det ser ut som folk har likt å få bøssebærerne på døra. Det er også noen som sier at de har venta på at vi kom og gjort klar pengene på forhånd.

Ekroll er fornøyd med innsatsen til alle som har stått på.

– Vi har vært nesten 100 stykker i aktivitet med bøssebærerne. De har gjort en kjempeinnsats og det har vært kjempemorsomt å følge med i år.

Opptellingen viser at mossingene har gitt 85.278 kroner via bøssene. I skrivende stund er det innsamlet 405.416 kroner via digitale bøsser i Moss. Man kan gi penger via de digitale bøssene fram til 7. november.