Regissør, manusforfatter og serieskaper Per-Olav Sørensen fra Moss har de siste årene hatt stor suksess med flere filmer og serier for Netflix.

I august kom filmen «Royalteen: Arvingen» ut på strømmegiganten, og tok seg raskt til topps på listene over de mest strømmede filmene.

– Ojjj ... nummer fem globalt etter bare én dag. Det er i overkant moro, skrev Sørensen på Facebook like etter utgivelsen.

LES OGSÅ: Ny Netflix-premiere for mosseregissør – allerede på seertoppen

Nå er det klart at «Royalteen» får en oppfølger. Det melder VG tirsdag.

Ny hovedrolle

Filmen er basert på bokserien «Arvingen» som er skrevet av de norske forfatterne Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen.

– Vi i The Global Ensemble er ekstremt glade for at «Royalteen: Arvingen» får sin oppfølger. Publikum over hele kloden trykket jo Lena, Kalle, Margrethe og gjengen til sitt bryst i den første filmen. Nå skifter hovedfokuset fra Lena til Margrethe akkurat som i bokserien til Anne Gunn og Randi, sier regissør Per-Olav Sørensen i en uttalelse til VG.

Det er altså prinsesse Margrethe (spilt av Elli Müller Osborne) som vil bli oppfølgerens hovedkarakter. Filmen har dermed fått det passende navnet «Royalteen: Prinsesse Margrethe».

Netflix bekrefter den nye filmen i en pressemelding, hvor de blant annet skriver:

«Når hun hører rykter om at den danske kongefamilien planlegger et besøk til Norge, ser Margrethe på dette som en mulighet til å endelig møte prins Alexander som hun har pratet med i månedsvis.»

Også TV-aktuell

Per-Olav Sørensen er for øvrig også i gang med å regissere et annet stort prosjekt, en TV-serie basert på Abid Rajas selvbiografi «Min skyld». Det er Viaplay som skal sende dramaserien hvor manuset er skrevet av Odd-Magnus Williamson.

LES OGSÅ: Per-Olav Sørensen skal lage TV-serie av suksessbiografi

Som regissør kan Sørensen allerede se tilbake på Netflix-suksesser som Hjem til Jul (to sesonger) og Quicksand – størst av alt. I tillegg til TV-suksesser som Nobel, Kampen om tungtvannet og Halvbroren.