Gå til sidens hovedinnhold

– SV vil kommunalisere og rekommunalisere helse og omsorgstjenestene i Moss.

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg støtter fullt ut innlegget fra Eirik Tveiten og Remi Sølvberg om det tragiske dødsfallet til Åge Villi Kristiansen på Skoggata bo- og servicesenter. Det er en behandling som konsernledelsen i Norlandia har ansvaret for.

Det som også er svært alvorlig i Moss er at de private som drifter Helse  og omsorgstjenester ikke rammes av innsparinger. De har forhandlet seg frem til en pris som gir stort økonomisk utbytte til eierne og kan ikke røres av kommunen. Alle innsparinger som er foreslått de siste årene på disse tjenestene er på den kommunale omsorgen. Vi har flere eksempler som begrunnes i at vi drifter for dyrt i forhold til andre kommuner. Vi mener dette er feil - det er behov, lovhjemler rett og kvalitet på tjenestene som  skal bestemme hva tjenestene skal koste.

Vi har i Moss mange med store omsorgsbehov. Nedskjæringene i de kommunale tjenestene rammer mange og har gitt et dårligere tilbud.  Siste forsøk var nedskjæringene i natt-tjenestene. Det gikk politikerne i mot, og godt er det. SV vil kommunalisere og rekommunalisere helse og omsorgstjenestene i Moss. Skattebetalernes penger skal uavkortet gå til de som trenger helse og omsorgstjenester.

Moss har fått dårligere kommunale tjenester fordi man har privatisert og konkurranseutsatt deler av tjenesten. Vi mener det som har skjedd i Skoggata er svært  tragisk og alvorlig, og det er et klart kontraktsbrudd.

Kommentarer til denne saken