En effektiv stemme for en ny regjering og ny politikk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Debattinnlegg signert SVs førstekandidat i Østfold, Freddy André Øvstegård.

DEL

Valg 2017 Hvis du ønsker både en ny regjering og en ny politikk er det å stemme SV i Østfold veldig effektivt.

I siste meningsmåling i Østfold utført av Sentio for NRK fikk SV 4,5%. Det gjør at vi ligger bare et par hundre stemmer bak KrF som i dag har utjevningsmandatet, et par hundre stemmer unna å skifte ut et borgerlig mandat med et rødgrønt.

SV er helt tydelige på at vi vil skifte ut den sittende regjeringen. I tillegg er vi helt tydelige på at vi også vil skifte ut politikken. Derfor har vi stilt fem hovedkrav som vi skal ha gjennomslag for dersom vi skal skrive under på en avtale etter valget:

  1. 7700 unger vokser opp i fattigdom i Østfold. Vi skal øke barnetrygden kraftig for å hjelpe barn ut av fattigdom.
  2. Alt for mange barn i skolen får ikke nok hjelp på skolen. Derfor vil vi ha en nasjonal regel for hvor mange lærere det skal være på hver skole, noe som vil gi 148 nye lærere i Østfoldskolene.
  3. Vi vil ta Norge inn i framtiden med en plan for utslippskutt den neste fireårsperioden, og ikke åpne for ny oljeleting.
  4. Vi skal sørge for at alle skattepengene vi betaler til velferd faktisk går til for eksempel barna i barnehagene, og ikke i privat profitt for store velferdskonserner.
  5. Norge må slutte opp om FNs forbud mot atomvåpen.

Disse kravene skal vi få gjennomslag for. Derfor er en stemme til SV i Østfold veldig effektiv dersom du ønsker en rødgrønn Østfoldbenk på Stortinget som bidrar til både en ny regjering og en ny politikk etter valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken