Den har ligget i dvale et par år, og Moss frivilligsentral og Nasjonalforeningen for folkehelsen har tatt initiativ til å blåse nytt liv i den.

LES OGSÅ: Frivillige prøver å få i gang et helsetilbud som mangler: – Moss trenger en demensforening igjen!

– Nå har fylkesstyret i Østfold satt ned et interimsstyre. Interimsstyrets oppgave er å finne fram til kandidater som kan danne et nytt og levedyktig styre, som skal arbeide for en aktiv demensforening i Moss. Vi tar gjerne imot forslag på mulige styremedlemmer, sier Anne Bramo, leder i interimsstyret.

Demensforeningen er en interesseorganisasjon for pasienter, pårørende, helsepersonell og andre som er opptatt av å skape en bedre hverdag for mennesker med demens.

LES OGSÅ: Terje og José i full sving med å lage slagkraftig lokallag i Moss: – Når vi bokser, får vi opp pulsen, det er bra for sånne som oss

Har penger

– Vi har penger på bok, så her er det bare å melde seg, for dem som er interessert i å ta verv for en viktig forening innen helse. Statistikk viser at det blir flere eldre i årene framover, og stadig flere vil få en demensdiagnose, sier Bramo.

Ifølge Nasjonalforeningen for folkehelsen er det nå over 100.000 mennesker i Norge som har demens. Ved å bli medlem i den lokale demensforeningen, kan både pårørende og demenssyke møte andre i samme situasjon.

LES OGSÅ: Åtte unge mossinger trener til Psykt bra sykkeltur: – Jeg har sett gull før, og dette er gull!

– En demensforening tilbyr en rekke ulike aktiviteter og vi ønsker derfor kontakt med personer som ønsker å arbeide frivillig. Aktuelle aktiviteter kan for eksempel være samtalegrupper, gågrupper eller et kveldstilbud for demente som innebærer avlastning for pårørende, legger Bramo til.