I et opprykk til OBOS-ligaen ligger det gode penger for Moss FK.

– Man får betalt ut ifra hvilken plass man ender på i den påfølgende sesongen etter opprykket og en 14. plass gir rundt 2,5 millioner kroner. Men en slik plassering er jo også nedrykk og det satser vi selvsagt ikke på, sier klubbleder Geir Hagnes med et smil.

Den tidligere A-lagsspilleren til Bodø/Glimt forteller videre at et opprykk også gir muligheter til å bygge opp en yngres avdeling som igjen kan avle nye A-lagsspillere.

– Ved et opprykk så vil en Akademi-klassifisering, som vi går for, gi oss 700.000 kroner til å ansette to trenere på heltid i yngres. Det vil styrke den avdelingen mye.

– Men det er ikke bare økonomi som er gevinsten ved et opprykk. Skulle det bli spill i OBOS-ligaen så vil det gi G13, G15 og G17 muligheten til å spille i nasjonale serier. Et slikt løft vil være bra for hele byen da vi i MFK mener at det må være et byprosjekt å stille lag i de seriene. Når det gjelder dette er vi allerede i gang med samtaler med andre kubber, fortsetter han.

Vi tok en prat med Geir Hagnes i ukens MFK-podkast og der kan man høre MFK-lederen fortelle om sine tanker for resten av sesongen og ikke minst fremtiden.

Hør ukens utgave av MFK-podden her: