SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Dortmund slår tilbake på direkten

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang, center, celebrates with his team winning the German soccer cup match between Borussia Dortmund and Hertha BSC Berlin after penalty shootout in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)

Dortmund's Pierre-Emerick Aubameyang, center, celebrates with his team winning the German soccer cup match between Borussia Dortmund and Hertha BSC Berlin after penalty shootout in Dortmund, Germany, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Martin Meissner) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi stoler på at Dortmund slår tilbake etter helgens pinlige tap mot tabelljumbo Darmstadt.

DEL

OddstipsMandagen ble en fin oddsdag. Dobbelttipset vårt med Hannover 96 og Manchester City med handikap gikk inn til flotte 3,31 i odds (250 kroner i innsats), men råtipset gikk dessverre ikke inn. Vi antydet at Lazio–Milan kunne ende uavgjort, men valgte å satse på bortelaget. Det skulle vi ikke gjort. Kampen endte 1–1.

Endelig er Mesterliga-sirkuset tilbake på oddsmenyen tirsdag, men det er også et fyldig program fra England. Der spilles det full runde i Mesterskapserien, League One og League Two.

Tirsdagens singeltips: Preston har overtaket

Klikk her for å levere inn lørdagens Lotto-kupong!

Klikk her for å levere fredagens Eurojackpot-kupong

Klikk her for å spille Vikinglotto!

Benfica – Borussia Dortmund B

Mesterligaen, åttendedelsfinale. Kamp 1 av 2. Benfica topper den portugisiske ligaen, ett poeng foran Porto. Men de har vist svakheter etter nyttår.

På seks kamper i 2017 er fasiten fire seire, ett tap og én uavgjort, men det er uten å ha møtt de beste lagene. De skuffet med å spille 3–3 mot Boavista på hjemmebane for en måned siden, og de tapte 0–1 borte mot Vitoria Setubal for drøye to uker siden. Poengtapene har gjort at Porto har tatt innpå dem.

I gruppespillet i Mesterligaen havnet de på annenplass bak Napoli, og de imponerte ikke på hjemmebane. Statistikken viser 1-1-1. Nå skal det sies at tapet kom etter at de visste at de var videre i turneringen.

Benfica vet at de antakeligvis trenger et godt resultat på hjemmebane om de skal ta seg videre i Mesterligaen.

De har vunnet 13 av 15 kamper etter 2-1-tapet mot Napoli i gruppespillet, men de har sluppet inn mål når de har møtt sterke lag eller rotert i rekkene denne sesongen. I den hjemlige ligaen har de scoret tre mål i snitt, mens i Europa er snittet 1,5 mål.

Benfica må klare seg uten Andrija Živković som er suspendert, mens Lisandro López er ute med skade. Jonas er tvilsom.

Dortmund har svingt voldsomt i prestasjonene etter at Aubamayeng dro til Afrikamesterskapet. Etter vinterpausen har Dortmund spilt fire ligakamper. De har to seire, én uavgjort og ett tap. Det bekymringsfulle for Dortmund-trener Thomas Tuchel er at det er i bortekampene laget hans har sviktet.

De fikk en forferdelig dårlig generalprøve til Mesterligaen, da de gikk på et sjokktap mot bunnlaget Darmstadt 98 i helgen. Det tapet tror jeg kan ha vekket Dortmund-spillerne.

Dortmund ligger fortsatt på fjerdeplass i Bundesliga, og de har hele 15 poeng opp til erkerivalen Bayern München. Dortmund vant Mesterliga-gruppen sin, ubeseiret og to poeng foran Real Madrid.

De var sterke på bortebane, hvor de slo Legia og Sporting, og spilte uavgjort mot Real Madrid. Tyskerne scorer mye mål. De scoret 21 mål i gruppespillet, og de har scoret mål i 21 av 24 kamper denne sesongen. Jeg er ganske sikker på at de også vil plassere ballen i mål i Lisboa tirsdag.

Sammen med Aubamayeng må Dortmund stole på Shurrle og Kagawa offensivt. Det er defensivt problemet til Dortmund ligger denne sesongen. De har kun holdt buret rent tre ganger på de siste 15 kampene. Situasjonen blir ikke bedre av at de vil mangle flere viktige midtbanespillere. Sven Bender og Mario Götze har ikke reist til Portugal. I tillegg er Nuri Şahin og Sebastian Rode usikre.

Uansett: Jeg har troen på Dortmund, og jeg tror faktisk de kan vinne i Portugal. Benfica er det svakeste laget av de 16 lagene som gikk videre fra gruppespillet. Selv om Lisboa-laget kun har tapt to av de siste 20 hjemmekampene mot tyske lag, så tror jeg de får trøbbel i denne matchen. Borteseier til 2,20 i odds er spennende. Jeg bruker den i en dobbel.

Sheffield Wednesday–Blackburn Rovers
Engelsk, Mesterskapserie. Sheffield Wednesday har kun ett tap på de ti siste kampene, og de klamrer seg til en plass i playoffen. De imponerte stort på fredag da de slo Birmingham City hele 3–0 hjemme på Hillsbrough.

Uglene står nå med to strake seire i ligaen, og det har ikke blitt baklengsmål i noen av de to kampene. Laget fra stålbyen innehar sjetteplassen med 52 poeng, og de har seks poeng opp til Huddersfield Town på tredjeplass. Norwich puster dem i nakken. De ligger bare to poeng bak dem på tabellen.

Det gjør at de ikke har råd til å avgi poeng i denne kampen om de skal henge med i kampen om opprykk denne sesongen. Det virker som onsdagslaget har truffet godt med nysigneringene. Både Jordan Rhodes og Sam Winnall scoret i forrige serierunde.

Hjemme på Hillsborough har uglene 10-1-3, og på de seks siste på eget gress har de solide 5-1-0. De har hatt et godt tak på Blackburn de siste sesongene. På de åtte siste kampene uansett bane har Blackburn bare vunnet én gang, Wednesday har vunnet fire ganger og tre kamper har endt med poengdeling.

Blackburn skuffet stort i helgen. De klarte bare 1–1 mot bunnlaget Rotherham. Dermed fortsetter den elendige bortestatistikken for Rovers. De står med 2-3-9 på bortebane så langt denne sesongen.

Lancashire-klubben har kun én seier på bortebane siden september. Den kom overraskende nok mot opprykksfavoritt Newcastle United i november.

Blackburn er under nedrykksstreken etter 30 kamper, og de har to poeng opp til Burton som er på trygg plass. De har også én kamp mer spilt enn Rovers.

Onsdagslaget kan stille med sitt beste mannskap, mens gjestene mangler Gordon Greer, Tommie Hoban og Lucas Joao.

Wednesday er storfavoritter i denne kampen, og jeg mener det er helt rett. Jeg har brukt denne kampen til å jekke opp oddsen på dobbelttipset vårt. Seier til onsdagslaget gir 1,50 i odds.

Tirsdagens dobbelttips er Dortmund + Sheffield Wednesday. Denne dobbelen belønnes med 3,30 i odds. Spillestopp er klokken 2040, og vi satser 100 kroner.

Her er vårt dobbelttips tirsdag 14. februar:

Benfica – Borussia Dortmund 2,95 – 3,15 – 2,20 B

Sheffield Wednesday – Blackburn Rovers 1,50 – 3,65 – 5,10 H

Total odds: 3,30