Dette Lindgrenske skjærgårdsparadiset var definisjonen på det svenskene kaller «smultronställe». Byens hyggelige lunsjscafe ved Høyvekta fortjener også denne betegnelsen. 
Pølsa og Vaffel’n er av den oppfatning at en lunsj skal være unnagjort på godt under en time. En tidsramme vi også kommer til å benytte i vår framtidige bedømmelse av lunsjsteder i distriktet. På tross av dette var det nesten så vi skulle ønske at lunsjen denne dagen ville vare litt lenger.
 

Sjarm

«Farbror Melker» har med enkle grep klart å overføre noe av den unike sjarmen fra Saltkråkan. I det vi kommer på innsiden av døren kan vi lett forestille oss at denne hyggelige caféen kunne vært samlingstedet på Saltkråkan. Lyst og trivelig miljø og en lun varme på kalde dager. Det var nesten så vi begynte å se oss om etter barndomsforelskelsen Malin.
 
Hos Farbror Melker bestiller og betaler man ved disken. Maten presenteres i en oversiktlig og grei meny som suppleres med litt ekstra godsaker fra tavlen og en disk med bakverk.

Den oversiktlige menyen har et assortert utvalg av klassiske lunsjretter fra salater, omeletter, paier, sandwicher og annet godt til varme supper. Kanskje ikke den mest kreative og spenstige menyen, men likefult mer enn nok til å kunne friste både Pølsa og Vaffel’n. 
 

Smilende servitør

Pølsa valgte pai og Vaffel’n valgte lavkarbotallerken. Valget av lavkarbo var ikke motivert av nyttårsforsetter, men rett og slett fordi utvalget fristet. Bestillingen ble mottatt og drikke medtatt fra disken til bordet. Vi skjenket opp mineralvannet i glassene, og hadde knapt rukket å starte lunsjpraten før vår smilende servitør kom med maten. Nesten mistenkelig raskt. Mistanker om tallerkener rett fra kjøleskapet kombinert med litt mikroovn trylling var ikke langt unna. 
 

Billig lunsj
 

Det visuelle inntrykket avkrefter mistankene om at dette var masseprodusert og rett fra kjøla. Maten ser friskt og innbydende ut. Men så var det smaken da.. Det er ofte et godt tegn at stillheten senker seg ved bordet. Etter noen munnfuller kunne vi konkludere med at vi var godt fornøyd med det som kom ut av kjøkkenet. Smaker som tydet på gode råvarer og kyndig kjøkkenpersonale.

Pølsas pai med kylling og oliven var bortimot perfekt, med sprø deig og smakfullt fyll. På ingen måte masseprodusert og klissete, som man ofte kan oppleve. På Vaffel’ns lavkarbotallerken var det et assortert utvalg av grønt, stekt sopp, en liten omelett, sprøtt bacon, kylling og nøtter.
 

Godt

Definitivt noe å bli mett av, savnet av brød eller annet karbotilskudd var ikke eksisterende. Dette var rett og slett to gode lunsjretter. Vi var såpass mette at det var uaktuelt å forgripe seg på søtsakene. Hadde det vært plass til det hadde noen en av caféens populære kanelsnurrer blitt inntatt sammen med kaffen.

God mat med et smil om munnen 

Servicen på Farbror Melker er godt oppe på den hyggelige delen av skalaen. Hvis ikke så hadde vel også tankene om det tidligere nevnte smultronställe raskt bleknet. Malin (innehaveren) og hennes stab leverer god mat med et smil om munnen.

De holder lokalet ryddig og leverer et godt måltid som er mer enn godkjent innenfor den akseptable tidsrammen for en lunsjservering. Dette gav mersmak og anbefales trygt til avisens lesere. For vår del blir det nok en gjenvisitt både med litt varm suppe før vinteren ebber ut og senere når utebordene rigges på plassen foran caféen. 
 
Regningen for pai, lavkarbotallerken, to flasker mineralvann og to kaffe kom på 368 kroner. Ikke akkurat noen budsjettsprenger.