Akere ødelegger hoppbakken

Akeentusiaster tar ikke hensyn til at hoppbakken brukes til trening. Sara Gunnerud (14) er frustrert.

Akeentusiaster tar ikke hensyn til at hoppbakken brukes til trening. Sara Gunnerud (14) er frustrert.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Hoppbakken i Mossemarka ser ikke ut etter at hensynsløse folk har boltret seg fritt. - Utrolig frustrerende, sukker hopperne.

DEL

I tillegg til å trene en-to timer hver dag må Sara Gunnerud (14) og faren Roy Henriksen bruke mange timer på å preppe hoppbakken etter at hensynsløse folk har tatt seg til rette i bakken - både over og under hoppet. Moss Avis var på plass i Mossemarka i går for å lage en sak på satsingen til den ambisiøse 14-åringenen, men ble møtt av en svært oppgitt far som visste at det lå en time med hardt arbeid foran ham.

- Jeg fatter ikke at folk ikke kan respektere at vi bruker bakken aktivt og at de ikke forstår at de ødelegger for oss hvis de aker her, sier Henriksen bestemt.
- Det er sånn som dette hver eneste gang. Bakken ser ikke ut, og det er ikke mulig å hoppe her. Først må vi lage spor i bakken, for så å fiksa unnarennet. I dag er det så ille at det ikke er sikkert vi får trent en gang, sukker ungjenta oppgitt.

Hun trener til daglig i Linnerudkollen i Oslo, men to av treningene finner sted ved Skihytta. Hoppgruppa er i vekst, og Henriksen er overbevist om at forholdene i bakken hindrer rekrutteringen.

- Vi har muligheter til å kjøre til Oslo, men for de som vil begynne med skihopp er det nesten sjanseløst. Dette er virkelig frustrerende å se på. At folk ikke klarer å forholde seg til et stort gult skilt er ufattelig, sukker han.

På skiltet står det følgende: «Vis hensyn til skiklubbens dugnadsarbeid. Vennligst ingen aking i hoppbakken».
Likevel blir bakken herjet i hjel flere ganger i uken på grunn av aking, og nå vurderer Henriksen og datteren å sette opp fysiske hindringer for å få problemet ut av verden.

- Vi må vurdere alle muligheter vi. Det går minimum en time før hver trening med skuffen - og så ser det like ille ut neste gang. Nå håper jeg folk kan få øynene opp for at de faktisk ødelegger det eneste hopptilbudet i byen, sier Henriksen.

Artikkeltags