Knallsterk serieåpning av lokal badmintonspiller

LEVRTE BRA: Fra venstre: Kristine Ødegårdstuen, Julie Ødegårdstuen, Benjamin Nordén, Jonas Tuskin, Martin Enghaug (ikke medaljør denne gang), Julie Kronen og Rikke Karlsen.

LEVRTE BRA: Fra venstre: Kristine Ødegårdstuen, Julie Ødegårdstuen, Benjamin Nordén, Jonas Tuskin, Martin Enghaug (ikke medaljør denne gang), Julie Kronen og Rikke Karlsen. Foto:

Starten på årets sesong kunne neppe vært bedre for U19-spilleren Benjamin Nordén. I herredouble gikk han helt til topps.

DEL

Den talentfulle badmintonspilleren er sisteårs junior og satser fortsatt fullt på idretten sin. Spesielt i herredouble, noe som var godt synlig under helgens serieåpning i Bergen. Sammen med sin nye makker, Jonas Østhassel fra Kristiansand, vant han klassen uten å avgi sett. I finalen slo de Barth/Andersen fra arrangørklubben med solide 22-20, 21–14.

– Jeg synes det var morsomt å spille sesongens første turnering. Det var spennende å spille med en ny makker og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi funket sammen. Nå gleder meg til fortsettelsen i double, for jeg tror vi kan prestere godt sammen fremover, sier Benjamin Nordén til Moss Avis.

I tillegg til Benjamins klasseseier, gjorde også flere andre utøvere fra Moss Badmintonklubb det bra. De tok med seg en rekke 3.-plasser.

Sterke prestasjoner

Julie Ødegårdstuen og makker Julie Kronen sikret seg 3. plass i damedouble og det samme gjorde Rikke Karlsen med makker Henny Lyfjell fra Frogner. Men moroa var ikke over for Julie Ødegårdstuen.

Sammen med Jonas Tuskin ble hun også nummer tre i mixed double, noe som Moss Badmintonklubbs leder, Tor-Egil Kristensen, ble imponert over.

– Julie Ødegårdstuen hadde en solid helg, og var snublende nær ved å slå landslagsspiller Emma Wåland fra Kristiansand i kvartfinalen i damesingle. Julie gjør store fremskritt om dagen og utfordrer virkelig de etablerte landslagsdamene på U19-laget, skryter Tor-Egil Kristensen.

Spennende utøvere

Kristensen fikk også mer å glede seg over i helgen som var. I noen klasser under leverte mossingene så til de grader.

– I U15-klassen er Kristine Ødegårdstuen på sterk fremmarsj. Førsteårsspilleren gikk helt til finalen i damedouble sammen med Katja Botcharova Ellingsen fra Bergen. Her tapte de mot Sofie Aamodt/Victoria Zhang fra Haugerud. Også i damesingle endte det med pallplass til Kristine, som tapte i to sett til den senere klassevinneren, Victoria Zhang, i semifinalen, forteller Kristensen.

Matius Wijaya var også endelig tilbake etter å ha vært ute med skade i lang tid, men det gikk ikke særlig bra. Det endte med overtråkk og mossingen er ute i en ny periode.

Artikkeltags