Gå til sidens hovedinnhold

Denne helgen avgjøres alt

Moss Badmintonklubb skal kjempe om gull i eliteserien

Artikkelen er over 6 år gammel

I fjor måtte mossingene ta til takke med sølvet etter finaletapet for Kristiansand. Nå er det bare gull som gjelder.

I dag braker det løs med den siste og avgjørende finalerunden i eliteserien i Sandefjord, og den lokale klubben skal nok en gang være med å krige om medaljene. De store favorittene er i likhet med i fjor Moss og Kristiansand, som mest sannsynlig møtes i finalen. Førstnevnte har riktig nok en snittalder på cirka 19 år, mens de fleste Kristiansand-spillerne er i midten av 30-årene. Det er naturligvis ingen ulempe for de vinnerlystne mossingene.

– Forskjellene mellom lagene tror vi blir mindre i år enn i fjor, og det til vår fordel. Det er jo takket være at de lokale utøverne utvikler seg i en annen retning enn de vi mest sannsynlig møter hvis vi kommer til finalen, sier MoBK-trener Tor-Egil Kristensen med et smil.

Bør være best

Først skal de riktig nok igjennom en tøff semifinale mot Karmøy i formiddag. Men presterer mossingene som normalt, skal det være klar nivåforskjell på de to lagene.

– Vi slo dem 9–1 i grunnspillet. Da var det mange tette kamper som gikk i vår favør, så det kan bli jevnere denne gangen. Men på en normal dag skal vi vinne dette oppgjøret, forklarer Kristensen.

Kan ta sitt andre gull

Cathrine Fossmo var uslåelig under norgesmesterskapet som gikk av stabelen i Moss for kort tid siden. Hun gikk helt til topps og sikret seg en imponerende gullmedalje. Og for et år det kan bli om hun skulle gå hele veien med laget i Sandefjord denne helgen.

– Nå er det ikke individuell konkurranse, så nå må vi jobbe sammen som et lag. Det hadde vært utrolig moro å ta et nytt gull på så kort tid og jeg tror vi skal klare det, sier hun med et smil avslutningsvis.

Mosselaget består for øvrig av: Ronja Thorstensen, Stine Andersen, Marthe Skaug, Natalie Syvertsen, Cathrine Fossmo, Andre Høidebraaten, Christian Thode, Nikolai Svensson, Fredrik Kristensen, Jesper Kristensen og Robin Thorstensen.

Følg eliteserierunden på moss-avis.no i helgen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.