Klubben skriver i dag i en pressemelding at klubben har avsluttet forholdet med hovedtrener Michael Frank med umiddelbar virkning.

«Vi beklager sterkt at vi er nødt til å gå til dette skritt, men med den sportslige situasjonen laget er i mener vi at vi er nødt til å gjøre grep for å overleve denne sesongen», skriver styreleder i Moss Fotballklubb Thomas Thorkildsen som også takker Frank for samarbeidet.

«Michael har gjort mange gode ting for klubben og er en person vi kommer til å savne».

LES OGSÅ: Nok et braktap for MFK

Erlandsen inn

Moss ansetter nå den meritterte trenerpersonligheten Arne Erlandsen.

"Vi mener Arne Erlandsen er rett person for å få klubben ut av den sportslige situasjonen den er i”, sier Thorkildsen. Arne Erlandsen vil lede sin første MFK-trening allerede i ettermiddag.

Vi kommer tilbake med mer utover dagen.

- Et scoop

Styreleder Thomas Thorkildsen er fornøyd med at Erlandsen nå er på plass for å prøve å berge MFK-skuta unna nedrykk.

- Han er valgt på bakrunn av meritter og at han var tilgjengelig selvfølgelig. Vi mener jo at å få inn en så merittert trener er et scoop for klubben.

Erlandsen, kanskje aller mest kjent for sine trenergjerninger i Lillestrøm og HamKam, leder sin første MFK-trening i dag.

- Han starter jo allerede i dag, så da blir det møter både med støtteapparat og spillergruppe. Det kommer nok til å tydelig forklares hva han forventer av omgivelsene sine.

Tydelig

Arne Erlandsen er kjent som en tydelig leder, som ikke har for vane å gå stille i dørene. Thorkildsen mener nettopp dèt er en styrke i den situasjonen MFK befinner seg i.

- Han er tydelig, veldig tydelig. Han krever mye både av spillere og klubb og vi er forberedt på at det er sånn det kommer til å bli.

- Enn helt annen trenertype enn Michael Frank?

- Ja, det blir et fullstendig stilskifte, men det trenger vi nå for å komme ut av gropa.

Unntakstilstand

Thorkildsen sier at MFK befinner seg i en unntakstilstand og må gjøre alle grep for å berge plassen i 2. divisjon.

- Derfor så vi heller ingen grunn til å vente til etter den siste kampen i vårsesongen, vi måtte ha endring nå. Det er fryktelig tungt å tape elleve kamper, det ser du på spillerene. Vi må få rydda opp i psyken og vi håper at dette grepet kan bidra til det.

Ingen økonomisk belastning

Man vil kanskje tro at Moss FK ikke har råd til en trener av Erlandsens kaliber. Det har de heller ikke.

- Dette koster ikke klubben en krone. Det er betalt utenifra.

- Av hvem?

- Det er gode venner av Moss Fotballklubb, men hvem de er vil de nok ikke si til deg, humrer Thorkildsen avslutningsvis.

Moss Avis er på plass på Erlandsens første trening på Melløs i ettermiddag. Vi oppdaterer med video på moss-avis.no i kveld.