Bedir besto basketaket

KLART GODKJENT: Bedir Yiyit (t.h.) og Rune Holtze Jensen trosset værgudene og gjorde en flott figur under årets utgave av Den Store Styrkeprøven. (Foto: Glenn Lund)

KLART GODKJENT: Bedir Yiyit (t.h.) og Rune Holtze Jensen trosset værgudene og gjorde en flott figur under årets utgave av Den Store Styrkeprøven. (Foto: Glenn Lund)

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Regnet høljet ned og det surklet godt i skoene allerede før de satte seg på sykkelen. Men Bedir Yiyit og Rune Holtze Jensen gjennomførte Den Store Styrkeprøven med stil.

DEL

18,5 mil måler distansen de to nedla på tandemen sin. Og med svaksynte Bedir Yiyit i "førersetet" gikk den fuktige turen unna på fem timer og seks minutter.
– Og det er ganske fort. Hadde Bedir satset som syklist og spesialisert seg der, ville han blitt veldig god. Men han er jo svært aktiv og er med på alt som rører seg, ler Rune Jensen.
Tiden ville gitt de to 170. plass blant 1250 startende i vanlig klasse under rittet.
– Vi hadde en kjempefin tur til Oslo. Temperaturen var helt grei selv om det regnet, og vi hadde ingen problemer, forteller Jensen, som startet sitt samarbeide med Yiyit i fjor. Dette var den lengste turen han har syklet som Yiyits makker.
– Jeg er jo aktiv syklist selv, og har gjennomført samme tur på drøyt fire timer, forteller Jensen, som representerer Moss Cykle Klubb.

Lang tur

Neste utfordring for de to blir Femsjøen rundt i september. Men allerede neste måned skal Bedir Yiyit sykle det lengste man kan i Norge: Nordkapp-Lindesnes. Men det blir uten Rune Holtze Jensen som partner.
Her er tidene for de lokale syklistene under Den Store Styrkeprøven:
Trondheim-Oslo:
Jann Eirik Nilsen 19.39
Knut Stabell 29.38
Lars Angell 24.22
Kjell Lund 26.55
Lillehammer-Oslo:
Svein Anders Aarsbog 5.06
Jan-Erik Degn 5.45
Øyvind Haug 5.53
Odd-Øivind Kure 5.08
Tove Kure 7.06
Ine Lindberg 5.33
Espen Rymoen 6.14
Atle Sannes 5.53
Lars Sannes 5.53
Lasse Skudal 5.07
Bent Solbakken 5.08
Helge Watndal 7.06
Kjell Roger Fosseng 4.48
Rune Jensen og Bedir Yiyit 5.06
knut-eigil.nesselquist@moss-avis.no
Tlf. 69205024

Artikkeltags