Bedir løp i fra ledsager

Bedir Yiyit løp ifra ledsageren sin under New York Marathon. foto privat

Bedir Yiyit løp ifra ledsageren sin under New York Marathon. foto privat

Artikkelen er over 12 år gammel

Bedir Yiyit gjennomførte New York Marathon på fire timer og 42 minutter. Det er ett kvarter fortere enn i fjor, og i raskeste laget for ledsageren sin.

DEL

– Jeg er fornøyd, men jeg hadde faktisk håpet på en enda bedre tid.
– Jeg fikk imidlertid problemer med den ene ledsageren min som løp så sakte at det hindret meg. Jeg hadde én ledsager foran meg, og én ved siden av meg for å dirigere. Men han på siden ble så fort sliten, og etter to timers løping måtte han gi seg, da orket han ikke mer. Så da måtte jeg fortsette med én ledsager, forteller Yiyit.
Etter noen kilometer kom imidlertid to jenter til, og løp sammen med ham og den ene ledsageren helt til mål.
– Jeg endte opp med å bruke fire timer og 42 minutter, noe jeg er ganske fornøyd med. Jeg hadde ikke trent så mye i forkant som jeg gjorde i fjor. Likevel løp jeg et kvarter fortere, så jeg merker at kroppen fungerer bedre i år. Men jeg hadde håpet å løpe på rundt 4.30, sier den svaksynte løperen.

Massør

I forbindelse med turen til New York, var han sammen med en verdensomspennende gruppe som heter Achilles, som er for funksjonshemmede og ledsagere. Der fikk Yiyit bidra som massør både før og etter konkurransen, noe som kom godt med. Nå venter imidlertid nye, store utfordringer for ham.
– Nå venter jeg på at snøen skal komme, slik at jeg kan begynne å gå på ski. Jeg skal gå både Birkebeinerrennet, Ridderrennet og Vasaloppet, og det ser jeg frem til, avslutter han. n

Artikkeltags