Bedir Yiyit med ny personlig rekord i New York

Bedir Yiyit (til venstre) og Rune Holtze Jensen løp inn til tiden 3.52.35 i New York Marathon. Her er de avbildet etter målgang i Central Park. foto privat

Bedir Yiyit (til venstre) og Rune Holtze Jensen løp inn til tiden 3.52.35 i New York Marathon. Her er de avbildet etter målgang i Central Park. foto privat

Artikkelen er over 10 år gammel

Med tiden 3.52.35 har Bedir Yiyit forbedret seg med en hel time siden han løp sin første maraton for tre år siden.

DEL

Den synshemmede milslukeren har nettopp kommet hjem fra sitt fjerde New York Marathon, og aldri før har han løpt de drøyt 42 kilometrene så fort som nå.
– Jeg brukte 3.52.35. Jeg har forbedret meg med en time på tre år, smiler han.
Hans tidligere pers var på 3.55 fra Istanbul i fjor.
Med seg som ledsagere i New York hadde han sykkelkompisen Rune Holtze Jensen og en Achilles-løper fra Ecuador ved navn George.

Jubileumsløp. – Hvordan var opplevelsen av årets New York Marathon?
– Det var veldig bra! De hadde 40 års jubileum, og det var 44.000 løpere. Da ble det litt trangt å løpe, og derfor mye sikk-sakk.
– Men det var stor stemning og mye underholdning. Det var sikkert hundre band som spilte musikk langs løypen, forteller Bedir Yiyit.
Løypen i New York Marathon starter på Long Island, går innom kjente bydeler som Harlem og Brooklyn, og har mål i Central Park.
Av alle de 44.000 løperne ble Bedir Yiyt sånn cirka nummer 11.800.
Mossingen var Norges representant for Achilles under New York Marathon, og han gledet seg over de mange funksjonshemmede som deltok.
– Det var rundt 300 funksjonshemmede fra 23 land, og 80 av dem brukte rullestol. Det er veldig bra, sier Bedir Yiyit.

Stafett for svaksynte. Nå er det vintertreningen som står for tur. Den består for det meste av spinning og skiturer når det er forhold og anledning til det. Men utpå våren har han et nytt prosjekt på gang som han ikke har gjort tidligere.
– Team RP, som består av personer med samme øyesykdom som meg, skal stille eget lag i Holmenkollstafetten. Det har vi aldri gjort før, så det blir spennende.
– Vi har klart å samle 15 løpere nå, og gjennom vinteren skal vi av og til møtes til fellestreninger.
– Vi skal også gå på ski sammen i vinter i Marcialonga i januar, og i Vasaloppet og Birkebeinerrennet i mars, forteller Bedir Yiyit.
– Når håper du å få tatt vinterens første skitur?
– Jeg skal på en samling på Beitostølen den siste helgen i november, så da blir det skiturer, avslutter Bedir Yiyit.


Artikkeltags