Johan den gode

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mårn' duVæret er ikke alltid like lett å forstå seg på. Så det er jo egentlig ingen vits i å bruke tid og energi på det.

Men vi som er ute og jobber merker jo godt at kalender og gradestokk ikke helt har funnet rytmen.

For 10. mai kommer det fortsatt frostrøyk ut av munnen om morgenen – og det er guffent å stå ute og kommentere fotballkamper etter at solen har lagt seg.

Det var det siste jeg gjorde på Bellevue mandag kveld. I godt selskap, selvsagt – med sportskollega Bekkåsen i duffelcoat og kameramann Dunderholen i jeansjakke. Ikke vanskelig å gjette hvem av de to som frøs mest...

Verken Tronvik eller Sprint II greide å levere fotball som fikk opp pulsen nevneverdig. Det som varmet mest var frustrasjonen over Alban Ramadanis manglende evner til å omsette gedigne målsjanser til noe matnyttig. Heldigvis er Alban en relativt myk mann med smidighet til å krumme nakken og gå på igjen.

Men det er noe spesielt med Bellevue. Det er en veldig hyggelig arena å komme til som journalist. Både ledere, trenere og spillere – til og med Alban etter ny pers i sjansesløseri – er imøtekommende, blide og tar seg til en prat når de kan. Og det gjelder enten vi besøker Sprint-Jeløy eller Tronvik.

Mandag var vi til og med i dialog med Tronviks Anders Juliussen midt under kampen, riktignok ikke noe vi opplever ofte. De fleste på banen er jo mer opptatt av kampen enn oss som står utenfor med hodet i et headset fra 80-tallet. Men «Julle» greide likevel å være banens beste i et oppgjør litt under pari når det gjelder kvalitet.

Hvorfor har jeg så valgt tittelen til denne epistelen?

Jo, fordi Johan Storvik – Johan den gode, som han kalles her – dukket opp med varm kaffe til oss etter at sola gikk ned. Selv om vi sto på vollen, langt fra kaffetrakteren.

Takk, Johan! Det varmet både sjel og sinn og kalde hender.

LES OGSÅ: Knusende seier til Sprint-rekruttene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags