Bruker førjulstiden på Everton-trening

Krister Wemberg viser lovende takter, og reiser på treningsopphold hos Everton om tre uker.

Krister Wemberg viser lovende takter, og reiser på treningsopphold hos Everton om tre uker.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Moss FKs landslagsspiller Krister Wemberg (16) skal trene med Everton før jul.

DEL

Oppholdet hos den engelske storklubben skjer i full forståelse med MFK, som applauderer tiltaket.

– Vi kjenner til opplegget og har jo gjort dette med flere spillere tidligere. Vi tror dette er godt for spillernes utvikling, og at det motiverer dem ytterligere i satsingen deres, sier daglig leder i MFK, Ole J. Henæs, til Moss Avis.

Bare spennende

Avtalen med Everton er gjort av Wembergs agenter, men Henæs er svært positiv.
– Dette er bare spennende, og vi legger til rette for at dette skal gå i orden. Det er snakk om å få det til før jul, sier Moss FKs daglige leder.
Datoen for oppholdet er ikke endelig bekreftet, men skal være planlagt om tre uker, altså i uke 50, med avreise fredag 5. desember og hjemkomst mandag 15. desember.

Vurderer flere

Det er tidligere trener og spillerutvikler i MFK, Kjetil Roer, som er mannen bak Wembergs opphold. Roer jobber nå som agent og talentspeider for teamet til Jim Solbakken, som er linket til flere engelske storklubber, blant annet Manchester United, der han i sin tid ble kjent som Ole Gunnar Solskjærs rådgiver.

– Jeg vurderer flere MFK-spillere som kan få en sjanse som dette, men vil ikke ut med noen navn enda, frister Roer, som er glad for at Wemberg får sjansen.
– Vi snakket en stund om Derby, men Krister ville heller til Everton, og da fikk vi til det. forteller Roer, som også kommer til å være med Wemberg bortover.
På litt lengre sikt håper Kjetil Roer å kunne bidra som et bindeledd mellom Moss FK og flere storklubber i England.

Krister Wemberg spilte samtlige U16-landskamper som midtstopper for Norge forrige sesong, og mye tyder på at han blir tilbudt en lærling-kontrakt med MFK kommende sesong.
Wemberg er for tiden på treningsleir i Spania med Wang Toppidrett, og vi fikk dermed ingen kontakt med ham i går.

Artikkeltags